Siirt'te sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları

- Fiziksel şiddet, tehdit ve hakaret suçundan 3 sanığa hapis ve para cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları

SİİRT (AA) - Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan sağlık çalışanlarına farklı tarihlerde fiziksel şiddet uygulayan, tehdit ve hakaret eden 3 sanık hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında yürürlüğe giren "Beyaz Kod" uygulaması kapsamında Siirt'te 19 Aralık 2014 ve 28 Nisan 2015 tarihlerinde Acil Serviste görev yapan sağlık çalışanlarına, hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen fiziksel ve sözlü şiddet olayları ile ilgili açılan davaların sonuçlandığını bildirdi.

Uygulama kapsamında oluşturulan hukuk birimi ile çalışanlara ücretsiz hizmet verildiğini belirten Can, şunları bildirdi:

"2014 yılı aralık ayında acil serviste görev yapan bir sağlık çalışanına yönelik fiziksel şiddette bulunan M.Ş. Siirt 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 9 Ay 10 gün, sağlık çalışanını tehdit eden İ.H.K ise 3 Ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme ayrıca, 2015 yılı nisan ayında aynı serviste görev yapan bir sağlık çalışanına yönelik hakaret suçu işlediği sabit olunan N.Ö'ye ise 7 bin 80 lira adli para cezası verdi. Mahkeme ayrıca, zanlıların 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi."

Şiddet konusunda bakanlığın ciddi gayretler gösterdiğini aktaran Dr. Can, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız özellikle sağlık hizmetleri ile ilgili bir problem yaşadıklarında Hasta Hakları İletişim Birimlerimine başvurabilirler. Yaşamış oldukları problemleri görüşerek çözmeleri hizmetimizin kalitesini ve sıkıntılarını çözme noktasında daha mantıklı bir yol oluşturmaktadır. Bu karar biz sağlık çalışanlarını ciddi manada rahatlatmıştır"

Yorumlar