Sigortam net tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatı ne kadar, hangi hastanelerde geçerli?

Sigortam net tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatı ne kadar, hangi hastanelerde geçerli?

Google Haberlere Abone ol
Sigortam net tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatı n

Sigortam net tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatı ne kadar, hangi hastanelerde geçerli?

Öncelikle tamamlayıcı sağlık sigortasının ne olduğu konusunda sizlere önemli sayılabilecek bazı bilgiler vermek istiyorum. 

İnsan hayatının en önemli saç ayaklarından biri sağlıktır. Sağlık olmadan hayatın hiçbir anlam ve önemi kalmıyor. Bu nedenle hayatına ve kendisine değer veren öncelikle sağlığına önem vermek zorunda. Atalarımız boşuna dememiş, "Her şeyin başı sağlık". Sağlık olduktan sonra her şey olur. 

Türkiye'de bilindiği üzere sağlık konusunda devlet yönetimi son yıllarda sağlık konusunda tarihin en büyük atılımlarını yapmış durumda. Devlet kurumlarında sağlık hizmetlerinin hemen hemen her türlüsünü almak mümkün. Ancak bilindiği üzere pandemi süreciyle birlikte, beklenmedik olağanüstü bir hal yaşandığından sağlık sektöründeki iş yükü de fazlalaştı. Böyle olağanüstü durumlarda, örneğin pandemi sürecinde kalabalık bir devlet veya üniversite hastanesine gitmek istemeyen ve imkanı da el veren vatandaşlar daha sakin özel hastaneleri tercih edebiliyor.

Özel hastanelerde muayene veya tedavi olmanın da haliyle bir bedeli var. Btün sigortalıların özel hastanelerdeki muayene ve tedavilerinin bir kısmını devlet karşılıyor. Ancak bunu minimize etmenin bazı yolları da yok değil. Bunlardan biri de özel sağlık sigortaları veya tamamlayıcı sağlık sigortası olarak bildiğimiz sigortalardan yapmaktır. 

Özel hastanelerden daha uygun yollardan faydalanabilmek için "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" veya "Tamamen Özel Sigorta" yaptırabilirsiniz.

Peki, bu ikisinden hangisi daha avantajlı hangisini yaptırmak gerekiyor?

Bunun için sigortam.net editörleri tarafından hazırlanmış yazıyı okumanızı ve sonrasında sigorta teklifi almanız için yazının en altındaki linke tıklamanızı öneririz.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI İLE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası birbirine karıştırılan sigorta ürünleri. Aralarındaki farklar ise şunlar:

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından yurt dışında yararlanamazsınız. Ancak teminat kapsamını genişletirseniz Özel Sağlık Sigortasından yurt dışında da yararlanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortasının Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına göre hastane ağı daha geniştir. Ancak her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlar farklı olabilir. Sigortam.net‘ten Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi alarak size yakın anlaşmalı hastaneleri rahatlıkla görebilirsiniz. 

Özel Sağlık Sigortasında 60 yaş altındaki herkes sigorta yaptırabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise bu yaş 55’tir. (Sigorta yaptıracağınız şirkete göre değişiklik gösterebilir.)

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında sadece 15 TL katılım ücreti ödenirken Özel Sağlık Sigortasında sağlık hizmetiniz, teminatlarınız dahilinde belirlenen oranda (örneğin %80) karşılanır ve kalan ücreti ödemeniz gerekir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası prim ödemeleri Özel Sağlık Sigortasına göre daha düşüktür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanmak için SGK’lı olmanız gerekir, ancak Özel Sağlık Sigortası yaptırmak için böyle bir gereklilik yoktur.

Özel veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortanız varsa istediğiniz sağlık kuruluşundan istediğiniz zaman sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Ameliyat ya da laboratuar işlemlemleriniz için uzun süreler beklemenize gerek kalmaz. Üstelik poliçenizde yer alan hizmetlerden ekstra ücret ödemeden faydalanırsınız. 

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI NELERİ KAPSAR VE KİMLER YAPTIRABİLİR?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS), Sosyal Güvenlik Kurumu’nun limitlerini aşan durumlarda sağlık masraflarını karşılamak için yaptırılan bir sigorta ürünüdür. SGK’lı kişiler bu sigorta ürünü sayesinde anlaşmalı özel hastanelerin sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. 

TSS’de hastane masraflarının tümü karşılanır, sadece muayeneden önce 15 TL’lik hastane katılım ücreti ödemeniz gerekir. TSS kapsamında ayakta ve yatarak tedavi teminatı  karşılanır. 

Belirtmekte fayda var; Amerikan Hastanesi, Acıbadem, Memorial ve Florance Nightingale hastane grupları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında değildir. SGK’nın anlaşmalı olduğu ve poliçenizde yer alan diğer özel hastanelerden hizmet alabilirsiniz. Aylık tedavi limitiniz 8-10 arasında değişebilir. 

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Avantajları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI NELERİ KAPSAR VE KİMLER YAPTIRABİLİR? 

Sağlık masraflarının tümünü karşılayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta türünde SGK’lı olmak zorunlu değildir. Muayene, fizik tedavi gibi ayakta tedavi teminatlarını karşılar. Ayrıca kemoterapi, radyoterapi, ameliyat gibi yatarak gerçekleşen tedavi masraflarını da güvence altına alır. 

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Özel Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? yazımızı okuyabilirsiniz.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI MI, TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI MI? 

Eğer yurt dışında yaşamıyorsanız, SGK güvenceniz varsa, özel sağlık kurumlarından hizmet almak – bütçenizi zorlamak istemiyorsanız tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak sizin için daha avantajlı olacaktır. Aynı zamanda eğer önceden gelen ve yüksek masraflı sağlık hizmeti almanızı gerektirecek bir rahatsızlığınız yoksa tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak da sizin için daha mantıklı bir karar olacaktır. 

Eğer tekrar nüksetmesi mümkün olan, kalıtsal ve yüksek masraflı tedavi gerektiren bir rahatsızlığınız varsa özel sağlık sigortası yaptırmanız daha isabetli bir karar olacaktır. Üstelik özel sağlık sigortası SGK anlaşmalı olmayan hastanelerde de geçerli olduğu için SGK’lı olmasanız da sağlık sigortası yaptırarak sağlık hizmeti alabilirsiniz. Eğer yurt dışına sık sık gidip geliyorsanız ve ek ödemeler bütçenizi zorlamayacaksa esnetilebilir yapısı ile yine bu sağlık sigortası sizin için en isabetli tercih olacaktır. 

Siz de bütçenize ve beklentilerinize en uygun özel sağlık sigortasını bulmak için detaylı bir araştırma yaparak farklı teklifleri inceleyebilirsiniz. Sigortam.net üzerinden Özel Sağlık Sigortası teklifi ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi alabilir, sigorta şirketleri tarafından sunulan ürünlerle karşılaştırma imkanı yakalayabilirsiniz. Sigortam.net uzmanlarına 7/24 ulaşmak için 444 24 00 numaralı Sigorta Destek Hattını da arayabilirsiniz.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI FİYATI 2022 YILINDA NE KADAR?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları; cinsiyetine, yaşına, bulunduğun şehre ve sigorta poliçende yer alan teminat kapsamına göre değişiklik gösterir. Kendin ya da ailen için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını hesaplamak istiyorsan yukarıdaki form alanına bilgilerini girmen yeterli.

Tamamlayıcı veya özel sigorta fiyatları ortalama 4-5 bin liradan başlayarak içeriğine ve detaylarına göre yıllık 11 bin liraya kadar varabiliyor.

İnternetten TSS fiyat ve teminatlarını karşılaştırmalı olarak inceleyerek kendin için en iyi tamamlayıcı sağlık sigortasını seçebilirsin.

Detay için: https://www.sigortam.net/tamamlayici-saglik-sigortasi 


 

Yorumlar