Sığınmacıların arasına karışıp Yunan adalarına geçecekti

- Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için hazırlık yapan Afgan gruba karışan ve kendisini Suriyeli olarak tanıtan terör örgütü PKK/PYD üyesi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Sığınmacıların arasına karışıp Yunan adalarına geçecekti

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye hazırlanan gruba karışarak, kendisini Suriyeli olarak tanıtan terör örgütü PKK/PYD üyesi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi'nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, sahil kenarında bekleyen grubu fark etti.

Yunan adalarına geçmek için hazırlık yaptığı tespit edilen 15 Afgan uyruklu ve kendisini Suriyeli olarak tanıtan bir kişi, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Jandarmanın yaptığı detaylı incelemede kendisini Suriyeli uyruklu olarak tanıtan kişinin, terör örgütü PKK/PYD üyesi olduğu gerekçesiyle aranan M.Ş.S olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kuşadası'nda yakalanan 15 Afgan'ın yanı sıra Söke ve Didim ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda da yine kaçak yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 37 Suriyeli yakalandı. Bu kişiler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.



Yorumlar