Sığacık Neresi? Nerede, Nereye Bağlı?

Sığacık neresi son zamanlarda arananlar listesinin başında yer alıyor. Peki Sığacık neresi, nerede, nasıl gidilir? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sığacık Neresi? Nerede, Nereye Bağlı?

Yaz mevsiminin gelmesi ile gezilecek ve görülecek yerler listesi artmış durumda. Sığacık bunların başında gelen yerlerden. Peki Sığacık neresi, nerede, nasıl gidilir? İŞte Sığacık ile ilgili merak edilenler.

Deniz kosku ve muhteşem havası ile tatilcilerin tercihlerinin başında gelen Sığacık enresi, nerede, nasıl gidilir gibi konular çok arananlar listesinde. İşte Sığacık ile iligli merak edilen; Sığacık neresi, nerede, nasıl gidilir? Detayları haberimizde

İzmir Seferihisar’ın deniz kokusu ile ünlü mahallerinden biri Sığacık, tarihi gezilecek görülecek yerleri, alışveriş sokakları, lokantaları ve sıcak enafı ile ünlü bu yer Sığacık neresi, nasıl gidilir?

Sığacık yaz aylarında en çok ziyaretçi alan yerlerden biri. Bir balıkçı köyü olan Sığacık, İzmir'in en çok turist alan köylerinden. Öyleki pansiyonlarında özellikle yaz ayları hafta sonlarında yer bulmak çok zor.

Sığacık Neresi, Nerede, Nasıl Gidilir?

Sığacık, İzmir'in sakin şehri (Citta Slow) Seferihisar'ın bir köyü. İzmir'e 50 km, Seferihisar'a ise sadece 5 km uzaklıkta bulunan Sığacık'a özel araçla gelinebilir. Ayrıca, İzmir'e tren, uçak veya otobüsle geldikten sonra buradan da Sığacık'a seferleri olan araçlardan faydalanabilirsiniz.

Sığacık neresi

Sığacık Gezilecek Yerler

1. Sığacık Kalesi

Sığacık Limanı’nın kuzeydoğusunda bulunan Sığacık Kalesi Rodos seferine (1521-1522) hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Parlak Mustafa Paşa tarafından yapılmıştır. Deniz üssü amacıyla yapılan bu kale yakın geçmişte gümrük kontrol merkezi olarak da hizmet vermiş. Kuşadası, Ayasuluk ve Sivrihisar isimleri ile de anılan Sığacık Kalesinde Teos Antik Kenti’nden özel getirilen taşlar da kullanılmış.

2. Sığacık Semt Pazarı

Sığacık, pazar günleri kurulan semt pazarıyla İzmir’de en çok ziyaret alan pazarlardan biri. Özelliği ise ürünlerin sadece birinci el üreticilerden getiriliyor olması. Pazara halden mal getirmek yasak.

3. Kaleiçi sokakları

Sığacık kalesinin dar sokaklarında gezinmek sizi başka diyarlara götürecek. Ayrıca Ata Demirer'in meşhur filmi 'Olanlar Oldu' da bu sokaklarda çekildi.

4. Teos Antik Kenti

Teos Antik Kenti, Sığacık’a 3 km uzaklıkta bulunuyor ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Burayı gezmek için gününüzün yarısını ayırmayı planlamanızda fayda var.

5. Teos Marina

Teos Marina,  Sığacık'ın en hareketli noktaların biri. Restoran ve kafeler buraya hayat vermiş durumda. 

6. Değirmen
Olanlar Oldu filminden hatırlayacağınız bir yer değirmen mutlaka görmelisiniz. Konumu ise, Büyük Akkum Plajı'nın olduğu yerde.

7. Büyük Akkum Plajı

Sığacık'ın en güzel plajı. 2,5 km sahili bulunuyor. Bu plajdan ücretsiz yararlanabilirsiniz.

 

Yorumlar