Siemens Türkiye'den enerji tasarrufu

Siemens Türkiye yaptığı yeni çalışmalarla enerjide tasarrufu konusunda önemli ilerleme kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Siemens Türkiye'den enerji tasarrufu

Siemens Türkiye'nin Starwood Orman Ürünleri Tesisleri'nde gerçekleştirdiği enerji verimliliği projesiyle, üretimde yüzde 68'e varan enerji tasarrufu, yıllık 400 bin avronun üzerinde maliyet tasarrufu ve yaklaşık 4 bin ton karbon emisyonu azaltımı sağlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye, şirketlere sunduğu ihtiyaca özel enerji verimliliği projeleri ile sürdürülebilirlik ve tasarruf hedeflerine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

İhtiyaç duyan her kurum ve kuruluşa özel olarak hazırladığı enerji verimliliği projeleri ile müşterilerinin daha sürdürülebilir yöntemlerle ve daha az kaynak kullanarak hedeflerine ulaşmalarına destek olan Siemens Türkiye, bu çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Bu kapsamda Türkiye entegre ağaç sektöründe tek çatı altında en yüksek üretim hacmine sahip Starwood İnegöl Fabrikası'ndaki 13 ayrı ünitede enerji verimliliği projesini hayata geçiren Siemens Türkiye, üretimde yüzde 68'e varan enerji tasarrufu sağladı.

Üretim aşamasında dünyada ilk kez uygulanan çalışmaları da başlatan proje ile yıllık 400 bin avronun üzerinde maliyet tasarrufu ve yaklaşık 4 bin ton karbon emisyonu azaltımı sağlandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Hüseyin Gelis, Siemens Türkiye'nin DNA'sında bulunan sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Siemens Türkiye olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefi ile var gücümüzle çalışıyoruz. 167 yıllık tecrübemiz ile yenilikçi, verimli, enerji tasarruflu çözümler sunmaya ve gelecek için bugünün dönüşümüne hız kazandırmaya devam ediyoruz. Sunduğumuz çözümlerle, ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşlarının enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı oluyoruz."

Gelis, uzun yıllardır birlikte başarılı çalışmalara imza attıkları Starwood Orman Ürünleri ile örnek bir projeyi daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını aktararak, "Bu projenin odağındaki sürdürülebilirlik bizim en önemli önceliklerimiz arasında bulunuyor. Starwood ile gerçekleştirdiğimiz ve hedeflenen rakamların üzerinde bir verimlilik sağladığımız bu enerji verimliliği projemizde de olduğu gibi, ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"PROJELERİN YÜZDE 30'LUK YATIRIM TUTARININ DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENMESİ SAĞLANDI"

Siemens Türkiye Dijital Endüstriler Genel Müdürü Kerim Oal da Siemens Türkiye'nin sunduğu yenilikçi çözümlerin, bir taraftan kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlarken, diğer taraftan şirketlerin üretim süreçlerini iyileştirdiğine ve onlara rekabet avantajı kazandırdığına vurgu yaptı.

Oal, "Hayata geçirdiğimiz projelerle enerji tüketimi kayda değer ölçüde azalan müşterilerimiz, önemli maliyet tasarrufları elde edebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Siemens Türkiye'nin, Starwood İnegöl Fabrikası'nda gerçekleştirdiği 13 projeden 2'sinde dünyada ilk kez uygulanan çalışmaların yapıldığını aktaran Oal, şöyle devam etti:

"Siemens Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından lisans verilen Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketlerinden biri. Bu danışmanlığımız kapsamında, projeler için Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) hazırlayarak, teşvik programına da dahil olduk. Böylece Starwood Orman Ürünleri'nin yaptığı yatırımın yüzde 30'luk kısmının devlet tarafından desteklenmesine olanak sunduk."

"SİEMENS TÜRKİYE İLE DÜNYADA İLK OLAN ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK"

Starwood Orman Ürünleri Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Yıldız da projeye yönelik şu değerlendirmede bulundu:

"Sürdürülebilir üretim hedeflerimiz doğrultusunda, uzun yıllardır iş birliği yaptığımız ve sektördeki uzmanlığına güvendiğimiz Siemens Türkiye ile çalışmayı tercih ettik. Bu çalışma sonucunda Türkiye'de, hatta dünyada ilk olan uygulamaları hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile sistemlerimizde yüzde 68'e varan enerji tasarrufuna ulaştık ve karbondioksit emisyonlarımızda ciddi bir azalma sağlandı. Ayrıca tesislerimiz, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardının gerekliliklerini tam anlamıyla yerine getiriyor."

Yüksek miktarda üretimin gerçekleştiği Starwood'da en kritik konulardan birinin duruş planlaması ve devreye alma çalışmalarının koordinasyonu olduğunu belirten Starwood Proje Yöneticisi Nuri Önlü de "Bu koordinasyon Siemens Türkiye'nin uzman ekipleri tarafından çok başarılı bir şekilde yapılarak projenin zamanında hayata geçirilmesi sağlandı. Bu doğrultuda üretim prosesleri odaklı otomasyon ve yazılım uygulamaları, sürücü uygulamaları ve verimli motor dönüşümüne yönelik, dünyada başka bir teknoloji sağlayıcısı olmayan uygulamalar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi." görüşlerini aktardı.

Yorumlar