Sıcak havalarda makyajın akmaması için ne yapılmalıdır?

Sıcak havalarda makyajın akmaması için ne yapılmalı , makyajın kalıcı olması için neler yapılmalı , kalıcı makyaj nasıl yapılır

Google Haberlere Abone ol
Sıcak havalarda makyajın akmaması için ne yapılmalıdır?

Sıcak havalarda makyajın akmaması için ne yapılmalı?

 

Sıcak havalarda akmış makyaj, lekeli yüzler kadınları çok dağınık ve kötü gösterir. Peki bunun önüne nasıl geçilebilir ve makyajın akmaması için ne yapmak gerekir? Makyajın akması sadece sıcak hava ve tere bağlı değildir. Yaz aylarında cilt daha fazla yağ üretir. Bu yüzden de makyaj yapmadan önce cildi balanslaşdıran kremler, yüz temizleyici veya azaltıcı tonik kullanın.

 

Makyajdan önce ve sonra cilt temizliğine dikkat etmek çok önemlidir. Fazla kilolar, vücuttaki yağ oranında fazla olmasına bağlı olduğundan terleme daha fazla görülür. Bu kişilerin yazın fondöten kullanması kesinlikle önermez. Cilt tiplerine uygun nemlendirici kremler yeterli olacaktır.

 

Eğer cildiniz prüzlüyse fondöteni yalnızca kullanmak zorunda olduğunuz özel günlerde tercih edebilirsiniz. Tüm yüze uygulamak zorunda değilsiniz. Yüzünüzdeki kusurların olduğu bölgeleri kapatmanız yeterlidir.

 

Göz kapaklarınızı gölgelendirici far kullanmadan önce pudra uygulayın. Yine göz gölgenizde de toz ürünler kullanırsanız göz makyajınız uzun süre bozulmayacaktır.

 

Yaz aylarında suya dayanıklı maskara ve göz kalemlerini tercih edin. Su geçirmez kozmetik ürünler terlediğinizde ya da suyla temas halinde kalemin gözlerden akmasına izin vermiyor.

 

Ruj çekmeden önce tonal kremden azıcık dudaklara da sürün. Üstüne ise dudak boyasını sürerek dağıtın. Bu yöntem dudak boyasının daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

 

 

Yorumlar