SHGM'den sivil havacılık işletmelerine denetim

- SHGM tarafından geçen yıl sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik toplam 3 bin 617 denetleme yapıldı - Denetlemeler kapsamında SAFA puanı, geçen yıl sonu itibarıyla 0,27 değerine ulaşarak AB ülkelerinden daha iyi bir seviyeye yükseldi

Google Haberlere Abone ol
SHGM'den sivil havacılık işletmelerine denetim

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geçen yıl sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik toplam 3 bin 617 denetleme gerçekleştirildi.

SHGM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sivil havacılık faaliyetlerinin emniyet ve güvenlikten ödün vermeden, uluslararası standartlara uygun sürdürülmesi amacıyla geçen sene denetimlere hız kesmeden devam edildi.

Ticari hava taşıma işletmelerine geçen yıl 115 denetim gerçekleştirildi. Bakım ve uçuşa elverişlilik kapsamında; 347 uçuşa elverişlilik, 127 bakım kuruluşu, 57 bakım sorumluluğu ve 13 bakım eğitim kuruluşu denetlemesi yapıldı.

Kurum tarafından ayrıca, uçuş eğitim organizasyonlarına 44, tıp intibak eğitim organizasyonlarına 14, dispatch organizasyonlarına 5, hava sağlık alanında yetkili hastanelere 18 denetlemenin yanı sıra 342 özel yetki, 10 ramp, 7 dil yeterliliği hizmet sağlayıcı denetlemesi gerçekleştirildi.

Havaalanı denetlemeleri kapsamında 27 denetim yapılırken havaalanı bazında yer hizmet kuruluşları 26, hizmet hizmeti kuruluşları 115, heliportlar 33, sıhhi ve gayrisıhhi iş yerleri 48 kez denetlendi.

Havaalanlarına yönelik 68 kez güvenlik denetlemesi yapan SHGM tarafından seyrüsefer hizmetleri kapsamında da 40 denetlemede bulunuldu.

Yerli ve yabancı hava araçlarına yönelik emniyet denetlemeleri kapsamında ise geçen yıl sonu itibarıyla 431 adet yabancı hava aracı emniyet denetimi (SAFA), 68 adet yerli hava araçlarına yapılan ramp denetlemesi (SANA) ve 1662 işletmelerin kendi uçaklarına yaptıkları ramp denetlemesi (SACA) gerçekleştirildi.

Denetlemeler kapsamında SAFA puanı, geçen yıl sonu itibarıyla Avrupa Birliği üye ülkelerinin 0,51 olan değerinden daha iyi bir değer olan 0,27'ye ulaştı.

Yorumlar