SGK'nin 18 ilacı geri ödeme listesine alması

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: - "(Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır) inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"

Google Haberlere Abone ol
SGK'nin 18 ilacı geri ödeme listesine alması

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18 ilacın geri ödeme listesine alınmasıyla ilgili, "(Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır) inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki (SUT) değişiklikle başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan 18 ilacı Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) geri ödeme listesine alındığını belirtti.

SGK'nin en önemli hizmetlerinden birinin hastaların tedavisinin vazgeçilmez parçası olan ilaçların temini olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar sağlık konusunu bir maliyet unsuru olarak görmeyen anlayışla hareket ettik. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz. Böylece 2017 yılının ikinci döneminde yaklaşık 100 ilacı geri ödeme listesine aldık. Bu ilaçlardan bir kısmını da daha önce TEB aracılığı yurt dışından temin edilen ilaçlar oluşturuyordu. Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar