"Sezona iyi başlangıç yaptık"

- Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: - "Dünya Kupası'ndan 3 madalya ile dönmemiz, sezonun kalan bölümünde iyi şeyler olacağına işaret ediyor"

Google Haberlere Abone ol
"Sezona iyi başlangıç yaptık"


ANKARA (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda kazanılan 3 bronz madalyanın sezona iyi bir başlangıç yapmak açısından önemli olduğunu söyledi.

Çelen, Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen organizasyonun ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası'ndan 3 madalya ile dönmemiz, sezonun kalan bölümünde iyi şeyler olacağına işaret ediyor. Ferhat Arıcan, paralel bar ve yer aletinde, İbrahim Çolak ise halkada 3. oldu. Sezonun ilk yarışması, 11 final yarıştık, 3 madalya aldık. Sezona iyi başlangıç yaptık." dedi.

Daha iyi sonuçlar da alınabileceğini, Ahmet Önder'in elinden sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Çelen, "Sporcularımız elinden geleni yaptı. Sezona moralli başlamış olduk. Bu madalyalar, olimpiyat yolunda güzel şeyler olacağının işareti. Her alette final yarıştık, bu çok önemli. Olimpiyata puan toplama, 2 yıl sonra başlayacak ve Dünya Kupası da kota için puan veren çok önemli müsabakalardan biri." diye konuştu.

Bu yıl Azerbaycan ve Katar'daki Dünya Kupası müsabakalarının ardından hedeflerinin, bireysel yarışacakları Avrupa Şampiyonası ile takım olarak katılacakları Dünya Şampiyonası'ndan madalya ile dönmek olduğunu vurgulayan Çelen, şunları kaydetti:

"Artık bu düzeyde 2-3 değil, 10'a yakın sporcumuz var. Her alette 2 kişi yarıştırabildiğimiz için teknik ekibimiz, sporcuları kupalara göre paylaştırdı. Koyduğumuz hedefe göre stratejimiz de değişiyor. Bazı organizasyonlara daha tecrübeli isimleri göndermek gerekiyor. Bu sezon alttan gelen diğer sporcularımızın da isimlerini duyacaksınız. İlk kez Dünya Kupası'na katılacak sporcularımız var."


Yorumlar