Sevgililer Günü için perakende sektöründe 250 milyon liralık satış bekleniyor

- BMD Başkanı Öncel: - "(Sevgililer Günü kapsamında) Çiçek ve mücevher başta olmak üzere hazır giyim, teknoloji ürünleri ve restoran cirolarında yüzde 100'e varan oranlarda artış oluyor" - "Sevgililer Günü'nün organize perakendeye bu yıl toplamda 250 milyon lira civarında bir katkı sunmasını bekliyoruz" - "14 Şubat için 'perakendecilerin aşık olduğu gün' diyebiliriz" - n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Koçak: - "Sevgililer Günü için isme özel hediyeler, kişiselleştirilmiş seçenekler ve çift konseptli ürünler rağbet görüyor. Çiftlerin birlikte giyebileceği tişörtler, bereler, aksesuarlar bu yıl revaçta. Ayrıca, parfüm ve parfüm setleri satışlarında da artış gözlemliyoruz" - Hepsiburada.com yetkilileri: - "Sevgililer Günü kapsamında takı satışları yüzde 279 artarken, takıyı yüzde 45 ile saat, yüzde 29 ile sağlık/güzellik, yüzde 28 ile kozmetik kategorileri takip ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Sevgililer Günü için perakende sektöründe 250 milyon liralık satış bekleniyor

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN/ELİF FERHAN YEŞİLYURT - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer Günü kapsamında çiçek ve mücevher başta olmak üzere hazır giyim, teknoloji ürünleri ve restoran cirolarında yüzde 100'e varan oranlarda artış olduğunu belirterek, "Sevgililer Günü'nün organize perakendeye bu yıl toplamda 250 milyon lira civarında bir katkı sunmasını bekliyoruz." dedi.

Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat'ın, Anneler Günü ve Babalar Günü kadar olmasa da hediyelik satışlarında ciddi bir artış oluşturduğunu kaydetti.

Öncel, "Çiçek ve mücevher başta olmak üzere hazır giyim, teknoloji ürünleri ve restoran cirolarında yüzde 100’e varan oranlarda artış oluyor. Özellikle çiçek ve mücevher satışları ile yeme içme sektöründe cirolar 14 Şubat'ta deyim yerindeyse zirve yapıyor." dedi.

Markaların bu özel günlerde müşterilerine yardımcı olmak, karar vermelerini kolaylaştırmak için değişik seçenekler sunduğunu ifade eden Öncel, markaların, 14 Şubat'ta, günün anlamına uygun tüm ürünlerde değişik kampanyalar hazırladığını bildirdi.

Öncel, "Organize perakendenin genelinde ise cirolarda yüzde 25-30 oranında bir artış gözlemliyoruz. Bu hesapla Sevgililer Günü'nün organize perakendeye bu yıl toplamda 250 milyon lira civarında bir katkı sunmasını bekliyoruz. BMD çatısı altındaki markalar açısından bakıldığında, üyelerimizin cirosuna katkısının 160-170 milyon TL olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, 14 Şubat için 'perakendecilerin aşık olduğu gün' diyebiliriz." şeklinde konuştu.


- "Özel günlerin tamamında yoğunluk yaşanıyor"


n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak da özel günlerle ilgili ana stratejilerini, "tüketici ve sektörü iyi okuyup anlayarak fark yaratacak, belirledikleri karaktere uygun, renkli, akıllı ve dinamik bir iletişimi sürdürmek, tüketicilerle duygusal ve sıkı bir bağ kurarak akıllarındaki ilk ve sıklıkla alışveriş yaptıkları e-ticaret platformu olmak" üzerine kurguladıklarını söyledi.

Bu nedenle de her yıl çeşitli kampanyalar, indirimlerle kullanıcının hediye alışverişindeki adres olmayı hedeflediklerini belirten Koçak, bu yıl da kadın ve erkekler için kategorilere ayırarak sınıflandırdıkları Sevgililer Günü hediye rehberi sayfasının kullanıcılara yol gösterici nitelikte olduğunu bildirdi.

Koçak, insanların Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü ve yılbaşı gibi özel günlerin 1-2 hafta öncesinden alışveriş yapmaya başladığını, özel günlerin tamamında çok farklı kategorilerde yoğunluk yaşandığını kaydetti.


- "Bu yıl çiftlerin birlikte giyeceği tişörtler revaçta"


Örpen Koçak, Sevgililer Günü için isme özel hediyeler, kişiselleştirilmiş seçenekler ve çift konseptli ürünlerin rağbet gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çiftlerin birlikte giyebileceği tişörtler, bereler, aksesuarlar bu sene revaçta. Ayrıca parfüm ve parfüm setleri satışlarında da artış gözlemliyoruz. Erkek kullanıcılarımız, eşlerine ya da sevgililerine kar küresi, vosvos oyuncak çift arabası, pelüş ayıcık, 3D dekoratif lamba, aşk kutusu, kar taneli kolye, yüzük, yüz bakım ürünleri almayı tercih ederken, kadın kullanıcılarımız ise kişiselleştirilmiş tespih, cüzdan, saat, oyuncak model araba alıyor."

Koçak, Sevgililer Günü özelinde 1-14 Şubat'ta geçerli Sevgililer Günü kampanyası düzenlediklerini, bu kapsamda 150 liralık alışverişe yüzde 11 değerinde indirim kuponu verdiklerini, başka kampanyalarının da bulunduğunu bildirdi.


- "Takı satışlarında yüzde 279 artış"


Hepsiburada.com yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sevgililer Günü kapsamında takı satışları yüzde 279 artarken, takıyı yüzde 45 ile saat, yüzde 29 ile sağlık/güzellik, yüzde 28 ile kozmetik kategorileri takip ediyor.

Hepsiburada.com'da takılarda yüzde 40'a, parfüm ve kozmetik ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirimler sunulurken, saatlerde yüzde 50'ye ek yüzde 25 indirim fırsatı bulunuyor.


- "Özellikle kişisel bakım/kozmetikte yoğun satış bekliyoruz"


Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alp Önder Özpamukçu, perakende sektörünün 2017'yi çift haneli büyümeyle kapattığını belirterek, alt kategorilere göre yüzde 12-20 arasında büyüme oranının değişim gösterdiğini kaydetti.

Bu büyümede oldukça yavaş geçen 2016'nın öneminin büyük olduğunu ifade eden Özpamukçu, 2017'nin tüm perakende sektörü için iyi geçtiğini söyledi.

Özpamukçu, özel günlerin satışları artırdığını belirterek, "Düzenlediğimiz kampanyalarla, sunduğumuz fırsatlarla bu satışları güçlendirmeye çalışıyoruz. Özel günlerde bu fırsatlara çeşitlilik getirilebiliyor. Sektörümüzde önemli bir verimlilik göstergesi olan müşteri-ziyaretçi oranı da bu dönemlerde yükseliyor. Mağazaları ziyaret edenlerin yanı sıra alışveriş yapanların oranının artması, kampanya ve sunulan fırsatların etkili olduğunu da gösteriyor." şeklinde konuştu.

Perakende sektörünün, Sevgililer Günü için yoğun hazırlık yaptığını anlatan Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Özellikle kişisel bakım ve kozmetik kategorilerinde önemli artışların yaşanmasını, bununla beraber diğer kategorilerde de hediye olarak değerlendirilebilecek ürünlerin satışlarında yoğunluk olmasını bekliyoruz. Kampanya ve indirim dönemlerinde, planlamanın da başarısına bağlı olarak tabii ki satışlarda artış oluyor. Perakendenin bu dönemlerde tek beklentisi satışlar olmuyor. Kampanyalar, alışverişi canlandırmak ve stokları kontrol etmek amacıyla düzenlenebiliyor. Ayrıca, yeni sezona yer açmak ve geçmiş sezonu stoklarda taşımamak, rekabet ortamında müşteri çekmek için de kampanyalar düzenleniyor."

Yorumlar