Sertifikalı hububat tohumluk fiyatları

ANKARA (AA) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından üretimi yapılan sertifikalı hububat tohumluk fiyatları belirlendi.TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşan, yaptığı yazılı açıklamada, TİGEM...

Google Haberlere Abone ol
Sertifikalı hububat tohumluk fiyatları

ANKARA (AA) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından üretimi yapılan sertifikalı hububat tohumluk fiyatları belirlendi.

TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşan, yaptığı yazılı açıklamada, TİGEM genelinde 31 buğday, 9 arpa, 3 tritikale ve bir yulaf olmak üzere 44 çeşit sertifikalı hububat tohumluğu üretimi yapıldığını ifade etti.

2016-2017 yılı güzlük üretim sezonunda Orta Anadolu bölgesinde ekim sonrası ve bahar aylarında tarımsal kuraklık yaşandığına değinen Taşan, ancak nisan, mayıs ve haziran aylarında iklimin serin ve yağışlı seyretmesi, TİGEM genelindeki üretimlerde önemli derecede bir düşme olmaması nedeniyle genel olarak sertifikalı tohumluk üretiminde önemli bir düşüş olmayacağını belirtti. Taşan, şunları kaydetti:

"TİGEM üretmiş olduğu sertifikalı tohumluk fiyatlarını mümkün olduğu kadar mahsul fiyatına yakın makul seviyede tutmaya çalışmaktadır. TİGEM tohumluk fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte kamu ve özel sektör kuruluşları tohumluk fiyatlarını TİGEM fiyatlarını baz alarak belirlemektedirler ve tohumluk piyasasının fiyatları buna göre şekillenmektedir. TİGEM damızlıkta olduğu gibi tohumculukta da öncü ve önderlik görevini sürdürmektedir."

TİGEM'in 2017 yılı tohumluk fiyatları şöyle:

TOHUMLUK ÇEŞİDİ Tohumluğun Dağıtıcı Kuruluşlara İşletme Teslimi Peşin Bedelle Satış Fiyatı (Krş/Kg.)+KDV MAKARNALIK BUĞDAY TOHUMLUĞU: 138 Çeşit-1252, Kızıltan-91, Fırat-93, Sarıçanak-98, Eminbey, Zühre, Gündaş I. GRUP EKMEKLİK BUĞDAY TOHUMLUĞU 135 Basribey-95, Bayraktar-2000, Bezostaja-I, Ceyhan-99, Cömert-2, Cumhuriyet-75, ES-26, Flamura-85, Golia, Gökkan, Kayra, Kaşifbey-95, Köprü, Pandas, Selimiye, Sönmez 01, Tosunbey II. GRUP EKMEKLİK BUĞDAY TOHUMLUĞU 133 Gönen-98, İkizce 96, Kate-a-1, Pehlivan, Ziyabey-98 ARPA TOHUMLUĞU 122 Altıkat, Aydanhanım, Bülbül-89, İnce-04, Kral-97, Şahin-91, Tarm-92 TRİTİKALE TOHUMLUĞU 125 Tatlıcak-97, Karma-2000 , Ümranhanım YULAF TOHUMLUĞU 125 Kahraman

Yorumlar