Serpil Akıllıoğlu kimdir? Mahsun Kırmızıgül ile alakası ne?

Serpil Akıllıoğlu kimdir? Mahsun Kırmızıgül ile alakası ne? Serpil Akıllıoğlu, 30 Temmuz 1945 doğumlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu, TRT'de önemli roller üstlenmiş, çeşitli televizyon kanallarında ve tiyatro alanında etkinlik göstermiş bir sanatçıdır.

Google Haberlere Abone ol
Serpil Akıllıoğlu kimdir? Mahsun Kırmızıgül ile

Serpil Akıllıoğlu kimdir? Mahsun Kırmızıgül ile alakası nedir soruları merakla soruluyor. Serpil Akıllıoğlu, 30 Temmuz 1945 tarihinde Tokat'ta doğmuştur. Eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Ekonomi ve Ticaret Bölümü'nde tamamlamıştır. İletişim alanındaki kariyerine, öğrenciyken TRT kadrolarında yer alarak başlamıştır. 

SERPİL AKILLIOĞLU MAHSUN KIRMIZIGÜL ALAKASI

Akıllıoğlu, Mahsun Kırmızıgül'ün "Prestij Meselesi" filmindeki TRT ile ilgili konularında geçiyor. Filmde, Serpil Akıllıoğlu'nu Erdal Özyağcılar canlandırıyor.

TRT'deki Kariyeri ve Görevleri

1965 yılından itibaren Ankara Radyosu'nda prodüktör, spiker ve metin yazarı olarak görev yapmıştır. Daha sonra bu görevlerini Ankara Televizyonu'nda sürdürmüştür. Radyo ve televizyonda birçok programa yapımcı, yönetmen, sunucu ve spiker olarak katkıda bulunmuştur.

Reklam Sektöründeki Faaliyetler ve Yöneticilik Deneyimleri

1980 yılından itibaren 6 yıl boyunca İstanbul'da farklı reklam firmalarında yazar, yönetmen ve ajans kurucu ortağı olarak çalışmıştır. TRT'ye dönerek Televizyon Dairesi Başkanı, Genel Müdür Danışmanı ve Program ve Yayından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Özel Televizyon Kanalları ve Eğitmenlik Görevleri

TRT'den ayrılarak özel televizyon kanallarında görev almış, Magic Box bünyesindeki Tele On Televizyonu, Star (İnterstar) TV ve Kanal 6'da Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştır. Dialog'da spiker ve sunucu eğitmenliği, Türkvak, Sinema ve Televizyon Okulu'nda Eğitim Genel Koordinatörlüğü görevlerinde de bulunmuştur.

Yazarlık ve Senaristlik Faaliyetleri

Birçok radyo oyunu ve televizyon dizisinin yazarlığını ve senaristliğini yapmış olan Akıllıoğlu, Türkçe ve Almanca olarak basılmış iki çocuk kitabının yazarıdır. Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları tarafından sergilenmiş iki çocuk tiyatrosu oyununun da yazarıdır.

Yönetmenlik ve Senaristlik Filmografisi

Akıllıoğlu'nun yönetmenlik yaptığı belgesel filmler arasında "Ölüm Yıldönümünde Ceyhun Atuf Kansu" ve "5 kw’dan TRT‘ye" bulunmaktadır. Senarist olarak "Affet Bizi Hocam", "Sibel", "Kaldırım Çiçeği", "Sara ile Musa" ve "Kuma" gibi eserlerde imzası vardır.

Oyunculuk Deneyimi

Oyuncu olarak "Yorgun Savaşçı" adlı TV dizisinde Yüzbaşı Selahattin karakterini canlandırmıştır.

 

Yorumlar