Serie A'da sezon tamamlandı

- Lige veda eden son takım, Carpi oldu

Google Haberlere Abone ol
Serie A'da sezon tamamlandı


ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2015-2016 sezonu, 38'inci ve son hafta maçlarıyla tamamlanırken, küme düşen son takım Carpi oldu.

Serie A'da 2015-2016 sezonu, 38. hafta maçlarının ardından son buldu. Juventus'un 91 puanla şampiyon, Napoli'nin 82 puanla ikinci ve Roma'nın 80 puanla üçüncü olduğu ligde, Hellas Verona ile Frosinone'nin ardından Carpi de lige veda etti.

Kümede kalması için hem galip gelmesi hem de Palermo'nun puan kaybetmesini beklemek durumunda olan Carpi, deplasmanda Udinese'yi 2-1 yendi, ancak Palermo evinde Hellas Verona'yı 3-2 ile geçince küme düşmekten kurtulamadı.


- Klose golle Lazio'ya veda etti


Ligin son haftasında Fiorentina'yı konuk eden Lazio, kendi saha ve seyircisi önünde rakibine 4-2 yenilerek, kötü şekilde sezona son noktayı koyarken, Alman golcü Miroslav Klose de mavi-beyazlı başkent ekibiyle son maçına çıktı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda maç öncesi Alman forvet için Lazio'ya katkılarından dolayı özel tören yapılarak, teşekkür edildi.

Lazio'nun Fiorentina'ya farklı mağlup oldu maçta Klose, takımının 74. dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirerek, golle veda etmiş oldu. 2011 yılında transfer olduğu İtalyan takımında 5 sezon forma giyen Klose, 2012-2013 sezonunda Lazio ile İtalya Kupası'nı kazanma başarısını göstermişti.

Öte yandan, Serie A'da daha önce gol kralı olan Udineseli oyuncu Antonio Di Natale de bu sezonun sona ermesiyle aktif futbolculuk kariyerini noktaladı.

Yorumlar