Şeref Malkoç, Zonguldak'ta konuştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Zonguldak'ta konuştu: "Dünyanın kalbindeki bu coğrafyada barış, huzur istiyorsak bu coğrafyada kan dökülmesin istiyorsak Türkiye'nin güçlü olması lazım"

Google Haberlere Abone ol
Şeref Malkoç, Zonguldak'ta konuştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Dünyanın kalbindeki bu coğrafyada barış, huzur istiyorsak bu coğrafyada kan dökülmesin istiyorsak Türkiye'nin güçlü olması lazım." dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ombudsmanlık ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri" konulu konferansta konuşan Malkoç, Türkiye'nin son 15-20 yılda her alanda önemli mesafe aldığını söyledi.

Hizmetlerin çeşitlendiğini ve kalitesinin artığını anlatan Malkoç, "Ama yeterli mi? Yeterli değil. Daha iyisini yapmak zorundayız. Daha iyisini yapmanın yolu da bu sunulan hizmetlerin denetiminden geçiyor." diye konuştu.

Malkoç, Türkiye'nin inanılmaz bir coğrafya olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyanın merkezi sayılabilecek bir coğrafya. Dünya kurulduğundan beri böyle. Dünya kurulduğundan beri Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu'da döner dünya, savaşlar, barışlar, medeniyetlerin gelişmesi, peygamberlerin gelmesi hep bu coğrafyada olmuş. Şimdi de bütün su yolları, deniz yolları, doğal gaz boru hatları hep bu coğrafya üzerinden geçiyor. Dünyanın en büyük havaalanlarından birini İstanbul'da yaptık. Niçin İstanbul'da yaptık? Bir bakıldı ki ilgililer dünyadaki uçakların yüzde 60'ı, 70'i Türkiye, İstanbul üzerinden geçiyor. Bu kadar uçak buradan geçtiğine göre Türkiye bundan istifade etsin diye mühendislerimizle iftihar edilecek bir havaalanı yapıldı."

Bu coğrafyada engin bir tarihe sahip olunduğuna işaret eden Malkoç, şunları kaydetti:

"Rusya, Ukrayna'yı işgale kalktı. Dışişleri Bakanı'mız ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız barışı temin etmek için gece gündüz çalışıyorlar. Dünyada Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile aynı anda görüşebilen, konuşabilen, onlara öneri yapabilen birkaç devlet başkanından biri Sayın Cumhurbaşkanı'mız. Niye ilgileniyoruz Ukrayna ile bu kadar? Sadece turist geldiği için, ekonomideki ilişkilerimiz, Karadeniz'de komşu olduğumuz için mi ilgileniyoruz? Dünyada savaş olan yerlere bakalım. Ukrayna'da, Libya'da, Karabağ'da savaş var, zaten Filistin'deki savaş hiç bitmedi. Lübnan'da savaş var, daha önce Çeçenistan'da, Bosna'da, Kosova'da savaş vardı. Bu coğrafya neresi? Tümü Osmanlı coğrafyası değil mi?"

Malkoç, 2 bin 500 yıllık devlet geleneğine, 1500 yıllık İslam medeniyet birikimine sahip olunduğunu dile getirerek, "Osmanlı coğrafyasındaki, dünyanın kalbindeki bu coğrafyada barış, huzur istiyorsak bu coğrafyada kan dökülmesin istiyorsak Türkiye'nin güçlü olması lazım. Onun için devleti yönetenlerimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız hedefler koymuş; 2023, 2053, 2071 hedefi. Toplumlar da kendilerine hedef koyarlarsa başarılı olurlar." şeklinde konuştu.

Yorumlar