Şenol Güneş'in tavrı net: Hem Beşiktaş hem Milli Takım olmaz
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milli Takım'ın başına geçip geçmeyeceği yönündeki tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Güneş, kendi düşüncesinin Beşiktaş'ta kalmaktan yana olduğunu belirterek, Beşiktaş'ta kalması halinde ise ikinci bir takımı çalıştırmayı doğru bulmadığını söyedi. Güneş, bir muhabirin, "Ya Cumhurbaşkanı geçmenizi isterse" şeklindeki sorusu üzerine ise, "O zaman görevde olmayan birinin çalıştırması daha doğru olur, derim" şeklinde konuştu.
Sonhaberler | Haber Merkezi
Fatih Terim'den boşalan A Milli Takım teknik direktörlüğü için adı geçen Şenol Güneş, iki takım çalıştırmanın sağlıklı olmadığını, Beşiktaş'ta kalacağını söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın İspanya kampında basın toplantısı düzenledi. Güneş, A Milli Takım'dan teklif almadığını, Beşiktaş'ın başında kalacağını söyledi.
İşte Güneş'in sözleri: Başarılı teknik adam, "Fatih hoca çok iyi işler yaptı. Hatalar yaptı mı, ben de yaptım. Yıpratırsak, değerlerimiz kalmaz. Benim de Milli Takım için adım geçiyor. Kim düşünüyorsa, takdir ediyorsa teşekkür ediyorum. Kelime oyunu yapmıyorum, çok net konuşuyorum. Şu anda Beşiktaş'tayım ve burada mutluyum. Beşiktaş ile yeni mukavele yaptım, imza attım. Uygulamasını bilemem. Şu anda Beşiktaş'a ait biriyim. Ben imza attım ve uzatmadan yaptım o işi. Ait olduğum bir kurum var. Kurumlar, devlet, millet, camialar önemli. Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm. Resmi olarak böyle bir şey yapmam mümkün değil. Duygu olarak da, bir yere gidip görüşmem" ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN İSTERSE NE DERSİNİZ DİYE SORDULAR?
Güneş, bir muhabirin "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan isterse ne dersiniz?" şeklindeki sorusuna, "Milli Takım'da görevde olmayan birinin çalışma yapması daha doğru olur diye düşünüyorum" diyerek cevap verdi.
Güneş, "Teklif gelirse, başkana söylerim. Burayı çalıştırırken, başka bir yeri çalıştırmak çok doğru bulmadığım bir iştir. Başkan şu anda benim görevime son verebilir mi? Verebilir. O zaman ben başka bir şey düşünürüm. Federasyonun ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama bana yansıyan da, adımın geçtiği, maç sayılarının söylendiği" dedi.
BEŞİKTAŞ'IN ŞENOL GÜNEŞ'İ BIRAKMAYA NİYETİ YOK
Şenol Güneş cephesinde durum böyleyken Beşiktaş yönetimi cephesi de bu konuda çok net ve kesin konuşuyor. Beşiktaşlı yöneticiler Şenol Güneş'i bırakmaya niyetlerinin olmadığını açıkladı.
FİKRET ORMAN: OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEKTİR
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından spor kamuoyunda A Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne ismi geçen siyah-beyazlı ekibin çalıştırıcısı Şenol Güneş'i bırakmaya niyetlerinin olmadığını belirtti.
Orman, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Şenol Güneş gibi kamuoyu tarafından da başarıları takdir edilen, 2002'de dünya üçüncülüğüne taşıdığı milli takım için çözüm odağı görülen bir teknik direktöre sahip olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "İki yıldır üst üste şampiyonluk yaşadığımız Şenol Güneş hocamızla bundan sonra da birlikte nice zaferler yaşamak düşüncesindeyiz. Kamuoyunda milli takım için Şenol Güneş isminin ilk akla gelmesini anlaşılabilir buluyorum. Ancak Beşiktaş takımının, camiasını ve taraftarının huzurunu bozacak sanal bir gündemin oluşturulmasını da yanlış bulurum, karşı çıkarım. Şenol Güneş, olmayacak duaya amin demektir." ifadelerini kullandı.
Beşiktaş olarak, yeni sözleşme uzattıkları Şenol Güneş ile ilgili tavırlarının net olduğunu kaydeden Orman, açıklamasında, "Beşiktaş'ın ne kadar başarılı olmasını istiyorsak bir o kadar da A Milli Takım'ın başarılı olmasını ve 2018 Dünya Kupası'nda olmasını bütün kalbimizle arzu ederiz." değerlendirmesinde bulundu.
"HOCAMIZIN YERİ BELLİDİR"
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, teknik direktörleri Şenol Güneş'in milli takıma gitmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Çebi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kartal Yuvası mağazasının açılışına katıldı.
Milli takımda Fatih Terim'den boşalan görev için Şenol Güneş'in adının geçmesine ilişkin soruya Beşiktaşlı yönetici, "A Milli Takım milli meselemiz ama Beşiktaş da bizim için çok önemli bir yer. 5-6 seneden beri bugünler için çalıştık. Bir strateji belirledik. Şenol hocamızın yeri belli. Ben olacağını düşünmüyorum. Sayın başkanımızın ifade ettiği gibi, hayal görmektir Şenol hocanın milli takıma gitmesine bizim müsaade etmemiz. Ama orası milli takımdır. Önümüze nasıl bir tablo gelir... Umarım bizi zorlayan bir şey olmaz ve hocayla devam ederiz." cevabını verdi.
Konacık Mahallesi'ndeki mağazanın açılışında taraftarlarla sohbet eden Çebi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mağazaların kulüp için önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda 87'nci mağazanın Bodrum'da açıldığını belirten Çebi, "100'e kadar hedefimiz var. 15 günden beri de satılan 3 yıldızlı formalarımızın miktarının rekor seviyede olduğunu söylemek istiyorum. Taraftarlar, Kartal Yuvası mağazalarında yaptıkları alışverişlerle bize çok büyük destek veriyor." diye konuştu.
Kulübün genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in de katıldığı açılışta, üzerinde kartal resmi baskısı bulunan pasta kesildi.
Yorumlar