Seniha Çınar Birand kimdir, kimin kızı, babası kim?

Seniha Çınar Birand kimdir, kimin kızı, babası kimdir, Mehmet Ali Birand ile bir akrabalığı var mı soruları diplomasi dünyasında merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Seniha Çınar Birand kimdir, kimin kızı, babası kim

Seniha Birand Çınar kimdir, kimin kızı, babası kim soruları başta Dışişleri olmak üzere diplomasi dünyasında bu aralar merakla soruluyor. Ünlü gazeteci merhum Mehmet Ali Birand ile akrabalığı var mı, neyi olur soruları da en çok sorulan sorular arasında bulunuyor. 

SENİHA BİRAND ÇINAR KİMDİR?

Seniha Birand  Çınar, KKTC Dışişleri Bakanlığı diplomatları arasında yer alıyor. Son olarak KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na atandı. 

Seniha Birand Çınar, 1 Ağustos 2019 itibarıyla Dışişleri Dairesi Merkez Örgütü’ne görevlendirilmişti. Seniha Birand Çınar Fransa'nın Strazburg şehrinde üniversite eğitimini tamamladı. İngiltere'de farklı okullarda yüksek lisans eğitimi aldı. 

Seniha Birand Çınar görevleri sırası ile;

KKTC İstanbul Başkonsolosluğu

Dışişleri Dairesi Merkez Örgütü

İT ilişkiler Müdürü

AB işleri dairesi Müdürü görevlerinde bulundu. 

Bir süre sonra ilk röportajında Başkonsolos Seniha Birand Çınar, KKTC’nin AB ülkelerinde de temsilcilikler açarak kendini tanıtma olanağı bulduğunu söylemişti.

Seniha Birand Çınar, KKTC'nin İstanbul başkonsolosluğunun açılışı esnasında yaptığı konuşmada, "Hani derler ya, hayat nasip ve niyet arasında ince bir çizgiden ibarettir. İşte bu binayı burada yaşayan vatandaşlarımıza ve KKTC’nin temsiline kazandırmak bize nasipmiş. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hep ileriye gitmesi ve uluslararası toplum nezdinde haklı yerini alması temennimizi yinelerken en derin saygılarımı sunuyorum." demişti. 

Seniha Birand Çınar, Mehmet Ali Birand bağlantısı ne sorusunu cevabı sadece soyisim benzerliği veya uzaktan akrabalık gibi görünmektedir.


 

Yorumlar