Şengali sahiplenen PKK: Biz değil Peşmerge gitsin

DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği Şengal'i terk etmeyen PKK, Bağdat merkezi yönetimine yaptığı çağrıda Peşmerge'nin bölgeden çıkarılmasını, kendilerine destek verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Şengali sahiplenen PKK: Biz değil Peşmerge gitsin

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK, DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği Sincar(Şengal'dan çıkmayı reddediyor. Örgüt, bölgenin Bağdat merkezi yönetimine ait olduğunu Peşmergenin de bölgeyi terk etmesi gerektiğini savunuyor. PKK’ya bağlı Şengal Geçici Yönetimi adlı bir oluşum bir deklarasyon yayınlayarak Bağdat yönetiminden skandal taleplerde bulundu.

Terör örgütünün buradaki uzantısı düzenledikleri bir basın toplantısıyla 13 maddelik bir deklarasyon yayınladı. Şengal’in Irak Kürt Bölgesi Yönetimi'ne bağlı olmadığını iddia eden PKK uzantısı, Bağdat yönetiminden Peşmerge güçlerini kentten çıkarmasını istedi. Tüm maddelerinin tamamının, PKK’nın yayın organlarından Rojnews’te yayınlanan deklarasyonunun 12’nci maddesinde şu ifadeler yer aldı: 

“Irak hükümetinden talebimiz, Êzidi halkının geleceğini ilgilendiren konularda Kürdistan Federal Yönetimiyle görüşmeler gerçekleştirmemesi ve Barzani’nin Şengal’den peşmerge güçlerini çekmesini istemesidir. Çünkü peşmerge güçlerine hiçbir güvenimiz kalmamıştır. Öte yandan peşmerge güçleri Kürdistan bölgesinin savunmasında sorumludur. Êzidi bölgesi bu bölgeye bağlı değildir. Savunma güçlerimiz olan YBŞ-YJŞ güçlerinin, desteklenmesi halinde halkımızın kendi topraklarını savunabileceği inancındayız.”

Yorumlar

zeki demekki olanlar onlara yetmedi tsk devamlı vur bu hainleri göz açtırma