Şemseddin Bektaşoğlu kimdir Menzil şeyhi depremi durdurdu viedosu tam video

Şemsettin Bektaşoğlu'nun zelzele konulu bir sohbetinde "Gavs"ın zelzeleyi durdurduğunu söylediği iddia edildi. Peki işin aslı öyle mi? Hayır değil. Semerkant grubunun yayın organlarında sohbetleri yayınlanan Şemseddin Bektaşoğlu kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Şemseddin Bektaşoğlu'na montaj videoyla iftira

Son dönemlerde internette dolaşan bazı videolarda "Gavs depreme dur dedi, deprem durdu" şeklinde ifadelerin yer aldığı iddia edilen sohbet bölümleri elden ele dolaşmaya başlayınca sohbeti yapan kişinin kim olduğu merak konusu oldu. Menzil şeyhi depremi durdurdu başlıklarıyla art niyetli haberler yapan sitelerin videoyu kesip kırptığı ve bilinçli bir şekilde saldırı düzenlediği ortaya çıkıyor. Çünkü videoda Menzil şeyhinden falan söz edilmiyor. Sohbeti yapan Şemseddin Bektaşoğlu'nun olduğu videonun başında 1200'lü yılların sonlarında yaşamış bir Allah dostundan söz ettiği öğrenildi. Peki, Şemsettin Bektaşoğlu kimdir, nerelidir kaç yaşında? İşte detaylar:

İddiaya göre Şemsettin Bektaşoğlu, bir sohbeti esnasında Menzil Tarikatı Şeyhi olarak bilinen Şeyh Gavs’ın, depreme “Sakinleş” dediği ve böylece onu durdurduğunu söyledi. Aynı iddiada, Bektaşoğlu'nun Gavs için “Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor” dediği ileri sürülüyor. 

İddiaya göre Bektaşoğlu sohbetinde şunları söyledi: “Halk korktu, telaş etti, sokağa çıktı. Bundan [Şeyhten]yardım istediler. Bu da zelzeleye doğru hitap etti; ‘ey zelzele’ dedi. ‘Sen Allah’ın bir mahlûkusun’ dedi. Allah’tan seni sakinleştirmesini dilerim’ dedi. ‘Sakinleş’ dedi. Zelzele kendi lisanı haliyle ona cevap verdi. Dedi ki; ‘Sana itaat olunmakla emrolundum’ dedi ve zelzele bitti. Keramat-i evliyayı [Şeyh Gavs’tan bahsediyor] baştan çıkaracak bir hadise daha. Allah’tan istiyor, kendi bir şey yapmıyor. ‘Yarabbi zelzeleyi durdur’ diyor, Allah da durduruyor. Aç sen de kanalları, duası makbul bir makama gel, Allah senin de dediğini yapsın. Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor işte, ortada.”

İşin aslı

İşin aslı ise şu; Şemsettin Bektaşoğlu 2017 yılının kasım ayında İstanbul Arnavutköy'de bir evde düzenlediği sohbet toplantısında Allah'ın sıfatlarından birini konu olarak ele alıyor. Konunun daha iyi anlaşılabilmes için ise bir şahıs üzerinden örnek vermeye karar veriyor. Konusunda örnek olarak verdiği kişi ise Menzil Tarikatının şeyhi değil; 1200'lü yıllarda Bağdat'ta yaşamış evliyalardan biridir. Şemseddin Bektaşoğlu videonun girişinde de örnek vereceği kişinin adını zikrediyor. O kişinin adı ise Ebû Bekr El Betâihî Hazretleridir. Videoyu art niyetli bir şekilde yaymaya çalışanlar ise Bektaşoğlu'nun isim zikrettiği kısmı kırparak kesmiş, videonun geri kalan kısmını Menzil cemaati şeyhinin fotoğrafıyla birlikte haberleştiriyor. Haberin başlığını okuyanlar ise Bektaşoğlu'nun direkt Menzil şeyhinden söz ettiğini sanıyor. 

Şemseddin Bektaşoğlu biyografisi şöyle:

Şemseddin Bektaşoğlu 1955 yılında Giresun'da dünyaya geldi. 

Bektaşoğlu, İstanbul İktisat Fakültesinden mezun oldu.

Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesinde de master yaptı.

Özel sektörde yöneticilik yapmış olan Şemseddin Bektaşoğlu, aynı zamanda eski usül medrese tahsilini dini ilimlerde de tamamlamıştır.

YouTube üzerinde birçok sohbeti de bulunmaktadır.

Şemseddin Bektaşoğlu, ramazan ayında iftar ve sahur programlarında karşınıza çıkan güler yüzlü, tatlı sohbetli bir beyefendidir.

Yorumlar