Semra Güzel kimdir, Volkan Bora nereli?

Semra Güzel kimdir, Volkan Bora nereli? Semra Güzel HDP'li vekil kimdir, nerelidir, kaç yaşında, neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor? Semra Güzel fotoğraflarla ilgili açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Semra Güzel kimdir, Volkan Bora nereli?

Semra Güzel kimdir, Volkan Bora nereli? HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel kimdir, nerelidir, kaç yaşında, neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor? Birlikte resimleri ortaya çıkan Volkan Bora nereli, kimdir?

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, terör örgütü PKK üyesi bir teröristin cep telefonundan çıktı. 

Semra Güzel HDP'li kimdir, nerelidir, kaç yaşında
HDP'li Milletvekili Semra Güzel ve etkisiz hale getirilen terörist

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonlarda öldürülen PKK'lı teröristin cep telefonundan çıkan resimleri görenler gözlerine inanamadı.

Teröristin birlikte resim çektirdiği ve yakın ilişkide olduğu anlaşılan kadın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel çıktı. 

HDP'li Milletvekili Semra Güzel'in resimleri 29 Nisan 2017 tarihinde TSK'nın, Adıyaman kırsalında düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonundan çıktı. 

Semra Güzel HDP'li kimdir, nerelidir, kaç yaşında
HDP Milletvekili Semra Güzel

 

Semra Güzel aslen Mardin'in Viranşehir ilçesindendir. 

İlk, orta ve lise eğitimini Viranşehir'de tamamladı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Semra Güzel HDP'li kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Semra Güzel HDP'li kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

2009 yılında DHY kurasıyla Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine atandı. 

Kasım 2010'da Nusaybin 1 No'lu ASM'de Aile Hekimliği görevine geçti.

Eylül 2012'de TUS ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümünü kazandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında görev aldı.

Diyarbakır Tabip Odasında Eş Başkanlık sıfatıyla Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

FOTOĞRAFLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Semra Güzel'in teröristle çekilen fotoğraflarıyla ilgili açıklaması merak ediliyordu. Güzel yaptığı açıklamada resimleri inkar etmeyerek kabul etti. Ancak resimlerin "Çözüm Süreci"nde çekildiğini ileri sürerek kendini savundu. 

İşte Semra Güzel'in resimler açıklaması: 

Hatırlarsak, 2013 yılında mevcut iktidarın da taraf olduğu bir çözüm ve barış sürecinde silahlar susmuş, çatışmalar durmuştu. Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Bunların hepsi mevcut iktidarın bilgisi ve onayı çerçevesinde gerçekleşmiş, Türkiye toplumu ve kamuoyu da buna tanıklık etmiştir.

Söz konusu fotoğraflara gelince... Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik.

Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik.

2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır.

Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez.


 

Yorumlar