Semiramis Pekkan'ın oğlu neden öldü?

Semiramis Pekkan'ın çocuk yaşta ölen oğlu magazin dünyasında uzun zamandır merak konusu. Küçük çocuk neden öldü, hastalığı var mıydı soruları sık sık cevap arıyor. Peki, Semiramis'in oğlu neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Semiramis Pekkan'ın oğlu neden öldü?

Semiramis Pekkan'ın oğlu neden öldü, oğlunun ölümüne neden olan hastalık mı yoksa bir kaza mıydı soruları magazin dünyasında sık sık merakla soruluyor. 

SEMİRAMİS PEKKAN'IN OĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Semiramis Pekkan, henüz 5 yaşındayken hayatını kaybeden oğlu Emir hakkında konuştu. Sanatçı, “O ciddi kayıpta, Allah’ımla konuştum ‘Bana haksızlık olmuyor mu?’ diye. Bunun haksızlık değil yaşanması gereken bir şey olduğunu anladım” dedi.
Semiramis Pekkan, YouTube kanalında hayatına dair merak edilenleri anlattı.

ERCÜMENT KARACAN İLE EVLENMİŞTİ

Pekkan, Ercüment Karacan’la evliliğinden 1979 yılında dünyaya gelen Emir adındaki oğlunun 5 yaşındayken lösemi hastalığı nedeniyle vefat etmesi hakkında da konuştu. Sanatçı, “Hiç haksızlığa uğradınız mı? Bu durumlarda tepkiniz ne olur?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Zaman zaman haksızlıklara uğrayabiliyorum. O ciddi kayıpta mesela Allah’ımla konuştum ‘Bana haksızlık olmuyor mu?’ diye. Orada ciddi haksızlığa uğradığımı düşündüm. Çünkü ilk üzüntü ile anlayamadım. Daha sonra bunun haksızlık değil yaşanması gereken bir şey olduğunu anladım.”

“Fakat benim için en acı yalnızlık kalabalıkların içindeki. Çok hissetmişimdir bunu. Ama tatile yalnız başıma gitmem. Güzel bir şey yaşayacaksam arkadaşlarımla paylaşmayı severim.”

Sanatçı, mevsimlere göre kıyafetlerinin renginin de değiştiğini belirtti:

“Kışın pembe giymem. Renkleri mevsimlere göre kullanmayı seviyorum. Kışın griler, beyazlar. Beyaz benim baş rengim. Belki de benim hemşire veya doktor olmam lazımdı. Pembe rengi de yazın kullanmayı çok seviyorum.”

SEMİRAMİS PEKKAN KİMDİR?

Semiramis Pekkan, 30 Eylül 1948 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babasının subay, annesinin ise ev hanımı olduğu Pekkan ailesinin en küçük üyesiydi. Ünlü Türk şarkıcı Ajda Pekkan'ın kardeşi olarak da tanınan Semiramis Pekkan, sinema oyunculuğu ve ses sanatçılığıyla dikkat çekti.

Kariyerine adım attığı yıllarda, 1964 yapımı "Kara Memed" adlı filmle sinema dünyasına adım atan Semiramis Pekkan, Tunç Başaran'ın yönetmenliğini üstlendiği bu yapımda rol alarak sinema kariyerine ilk adımını attı. Bu filmle birlikte, Türk sinemasının parlak yıldızları arasında yerini aldı. O dönemden sonra birçok filmde yer alarak yeteneğini perdeye taşıdı. Aynı dönemde 1965-1966 yıllarında Meydan Sahnesi'nde misafir oyuncu olarak sahne aldı, sahne deneyimini genişletti.

Müzik kariyerine olan ilgisi 1968 yılında başlayan Semiramis Pekkan, şarkı söyleme yeteneğini keşfetti ve bu alanda da büyük başarılara imza attı. Zamanla müzik dünyasında da adından söz ettiren sanatçı, ilerleyen yıllarda iki Altın Plak Ödülü gibi önemli ödülleri kazandı. Ajda Pekkan'ın kardeşi olmasının yanı sıra kendi yetenekleriyle de ön plana çıkan Semiramis Pekkan, hem sinema hem de müzik alanında parladı.

Uzun yıllar süren başarılı kariyerinin ardından Semiramis Pekkan, evlilikle birlikte sahne ve stüdyo hayatına ara verdi. Ancak sanatçının Columbia, Odeon ve Kervan Plak etiketli üç stüdyo albümü ve birçok 45'liği bulunmaktadır, bu eserler onun müzikal mirasını oluşturdu.

2004 yılında Phuket Adası'ndaki tatil evinde meydana gelen Hint Okyanusu depremi ve tsunamisi felaketini sağ salim atlattı. Bu olayın ardından uzun bir aradan sonra sanat dünyasına geri döndü. "Bana Yalan Söylediler" adlı şarkısını tekrar seslendirerek müzik çalışmalarına devam etme kararı aldı.

Semiramis Pekkan, Türk sinemasının ve müziğinin unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor. Hem sinema oyunculuğundaki başarıları hem de müzikteki etkileyici yeteneği sayesinde Türkiye'nin kültürel mirasına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçı olarak hafızalarda yaşamaya devam edecektir.

Yorumlar