Şemdinli'deki saldırıda şehit sayısı 9'a yükseldi

Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Şemdinli'deki saldırıda şehit sayısı 9'a yükseldi
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Durak jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 9 askerin şehit olduğu bildirildi. Aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı. Ölü ve yaralılar arasında siviller de bulunuyor.

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Hain saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Saldırıda 9 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı. Bölgedeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavilerine başlandı. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu.

ÇUKUR OLUŞTU, YOL TRAFİĞE KAPANDI

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 6 metre derinliğinde 15 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor.
Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari'deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayınyasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

ÇUKURCA'DA MEVZİDE PATLAMA

Öte yandan, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mevzide el bombasının patlaması sonucu bir asker şehit oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sözleşmeli piyade er Furkan Hamamcı, Hantepe üs bölgesinde mevzideyken el bombasının patlaması sonucu şehit düştü.

Şehidin naaşı Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında basına kapalı düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla memleketi Kayseri'ye uğurlandı.
Patlamanın nasıl meydana geldiğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda dün 8 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyon sürüyor.

Buna göre dün Çukurca'da 8 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü üyelerinin daha önce mağaraya gömdüğü 4 teröristin de cesedi bulundu. 

Güvenlik güçleri, operasyonda iki roketatar, iki biksi ağır makineli tüfek ile silaha ait iki bin fişek, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, üç kalaşnikof piyade tüfeği ile bin 210 fişek, 350 Doçka uçaksavar mühimmatı ve 29 adet el bombası ele geçirdi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki arazi taramasında ise bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan sığınakta çok sayıda muhtelif gıda, temizlik ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

 

Yorumlar