Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi?

Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi soruları Ümitcan Uygun'un başka bir kadının ölümünden şüpheli tutularak tutuklanmasından sonra tekrar gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değişti?

Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi? Türkiye yaklaşık bir buçuk yıldır Aleyna Çakır takma isimli Sema Esen'in ölümü ve onun ölümünde baş şüpheli olarak bilinen ancak buna rağmen dışarıda dolaşırken, ikinci bir cinayet suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Ümitcan Uygun'u konuşuyor. Çakır'ın ölümü cinayet mi yoksa gerçekten intihar mı tartışmaları devam ederken yine aynı kişinin yanında bulunan başka bir kızın ölü bulunması aslında kimseyi şaşırtmamıştı. Çünkü Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in babası böyle ir olayın daha yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu. Peki, Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi?

Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi
Sema Esen'in anne ve babası mezarı başında

 

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, geçtiğimiz yıllarda kendi evinde boğazına bağlanan bornoz kuşağıyla tavanda asılı halde ölü bulunmuştu. Genç kızı, cansız bedenini bulan erkek arkadaşı ve cinayetin baş şöphelisi olarak bilinen Ümit Uygun'un 17 Nisan günü bayıltasıya kadar dövdüğü anları instagram'dan canlı yayınla paylaştığı ortaya çıkmıştı. Bir süre yakalanıp tekrar serbest bırakılan baş şöpheli bir başka cinayet ile yine soruşturma kapsamına alındı. Söz konusu Aleyna Çakır ile ilgili araştırmalarda çıkan bu haber ile birlikte tekrar gündeme geldi.

Aleyna Çakır'ın ölümüyle uzun süre gündemde kalan ve daha sonra uyuşturucu kullanmayı özendirme suçundan tutuklandığı cezaevinden 18 gün önce tahliye edilen Ümitcan Uygun yine bir skandal ölümle karşımıza çıktı.

Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi
Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi

 

Ankara'da geçen yıl evinde ölü bulunan ve Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'de tespit edilen doku ve sperm örneğinin, ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılan ve daha sonra uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan şüpheli Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi.

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİNDE NE OLDU?

Aleyna Çakır adı ile bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evinde bornoz kuşağı ile kapıya asılı şekilde ölü olarak bulunmuştu. Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakıldı.

Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler de daha sonra sosyal medyada yer aldı. Ümitcan Uygun, bunun üzerine 10 Ocak'ta gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklandı. Ölümünden önce Sema Esen'e uyguladı şiddet anı görüntülerine ilişkin hakkında açılan dava süren Ümitcan Uygun, tutuklu bulunduğu uyuşturucu dosyasında avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edildi.

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu ile, Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen'in ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun, "uyuşturucu, uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan tutuklandığı cezaevinden 17 Temmuz'da tahliye edilmişti.

Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi
Sema Esen neden Aleyna Çakır neden adını değiştirdi

 

Tahliye kararını Uygun'un avukatı Çağatay Cengiz, Twitter hesabından duyurdu. Cengiz, "Hukuka aykırı olarak 6 aydır tutuklu olan müvekkilim Ümit Uygun tahliye oldu" ifadelerini kullandı.

ALEYNA ÇAKIR KİMDİR?

1999 doğumlu Aleyna Çakır adını kullanan Sema Esen Keçiören İlçesi Yükseltepe Mahallesinde yaşayan 21 yaşındaki bir genç kızdır. Takma isim kullandığı bilinen Aleyna Çakır'ın asıl ismi Sema Esen'dir.

Cinayete kurban giden Aleyna Çakır, darp raporu incelendiğinde dayak, cinsel istismar ve işkence izlerinin olduğu ortaya çıktı. Ümitcan Uygun'un sevgilisi Aleyna Çakır'ı darp ettiği ve bayıldıktan sonra videoya çektiği görülüyor. Facebook'ta soyadlarını aynı yapan sevgililerin, birlikte yaşadığı ifade ediliyor. Olay gecesi Ümit'in arkadaşlarıyla Aleyna'nın evinin önünde toplandıkları, alkol aldıkları ve sabaha karşı da Aleyna'nın ölüm haberinin geldiği iddia ediliyor.

Sema Esen'in Ümitcan Uygun ile tanıştıktan sonra gece hayatına da başladığı belirtiliyor. Hatta bazı iddialara göre Sema Esen, takma adı kullanarak gece hayatında zorla çalıştırılıyordu; ancak bunun teyitli bilgileri henüz yok. Sema Esen'in yaşadığı hayatı nedeniyle adını değiştirerek takma isim kullandığı biliniyor.


 

Yorumlar