Selden zarar gören İzmirli esnafın isyanına Kılıçdaroğlu'nun tepkisi

CHP'nin 20 yıldır yönettiği İzmir'de bir esnafın isyanını dile getirdiği Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevaplar, muhtemel bir CHP iktidarının halkın sorunlarına vereceği cevabın tipik bir örneği oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yağışlar sonucu cadde ve sokaklarını sel vuran İzmir'i ziyaret etti. '30 yıllık emeğim gitti' diyen esnafın şikayetine Kılıçdaroğlu 'Çok karamsar olmayın, biraz emek harcarsınız' cevabını verdi.

"BURADA 35 SENEDİR CHP VAR"

Kılıçdaroğlu'nun sohbet ettiği esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleştirerek şunları söyledi: "Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce Karabağlar'da can yandı. Şimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum."

"BİR SORUN VARSA ÇÖZÜLECEKTİR"

Kılıçdaroğlu, maddi kaybın giderileceğini belirterek "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı." dedi.