Selda Sipahioğlu kimdir?

Selda Sipahioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor soruları sık sık sorulur. İşte Sipahioğlu hakkında merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Selda Sipahioğlu kimdir?

Selda Sihapioğlu son günlerde yeniden gündemde. Peki, kimdir bu Selda Sipahioğlu, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte detaylar: 

Selda Sipahioğlu Türkiye'nin köklü firmalarından, 1955 yılında Bursa'da kurulan Tamek Holding'in sahiplerindendir.

Tamek'in kurucusu Bursalı iş adamı Melih Sihahioğlu'nun kızıdır.

1965 yılında Bursa'da dünyaya gelen Selda Sipahioğlu Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezundur. 

Melih Sipahioğlu ve eşi Güngör Hanım

 

Selda Sipahioğlu 2012 yılında ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmış, ilk soruda elenmişti. 

TAMEK, 31 Mart 1955 tarihinde, Bursa-Demirtaş'ta kuruldu.

TAMEK, Türk Alman Meyve Ekstreleri Kumpanyası sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor.

Sanayi gelişiminin hızlandığı 1950'li yıllarda, hazır gıda ürünlerinin üretiminde beklenen verimliliğe ulaşılamamıştı.

Modern üretim teknolojilerinin kullanılmadığı bu dönemde, Alman'larla yapılan teknolojik işbirliğiyle beraber TAMEK, Mehmet Sipahioğlu tarafından kuruldu.

TAMEK'in Alman ortağı bir yıl sonra ayrıldı ve TAMEK %100 Türk menşeli bir gıda üreticisi olarak sektörde yerini aldı.

AİLE İÇİ KAVGALARIYLA GÜNDEME GELMİŞLERDİ

İşadamı Melih Sipahioğlu, sahibi olduğu Fruko'yu 2002 yılında 100 milyon dolara Pepsi'ye sattı. İşte bu satıştan sonra aile de parçalandı. Takvim gazetesinin haberine göre; Melih- Güngör Sipahioğlu çiftinin kızlarıyla araları açıldı. İş, ihbar mektuplarına, akıl sağlığı raporlarına ve adliye koridorlarına kadar vardı.

AHLAK DIŞI İDDİALAR

Bununla da yetinmeyen kızları anne babalarını vergi hırsızlığıyla suçladı. Çocukları, babaları Melih Bey'in parayı yurt dışına kaçıracağını, anneleri Güngör Hanım'ın da aile doktoru ile yasak aşk yaşadığını iddia etti.

Bununla da kalmayan Sema Kızıl, Selda Gocay ve Nilgün Delikan, anne ve babalarının akıl sağlıklarının yerinde olmadığını bu nedenle vesayet altına alınmalarını istedi. Sipahioğlu çifti de bunun üzerine mahkemeye başvurdu.

Çift, kendilerine ağır ithamlarda bulunan kızlarına 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Çift dava dilekçelerinde şu görüşlere yer verdi: "Ahlak dışı isnatlarını açıklayıp karalama kampanyası başlatmışlardır. Verasetten çıkarıldıktan sonra Fruko A.Ş.'nin satılmasıyla birlikte iftira atmaya başlamışlardır. Gözlerini servet hırsı bürümüştür. Annelerini iffetsizlikle, babalarını hırsızlıkla suçlamışlardır. İnsanlık dışı karalama yerine bize minnettar olmaları gerekir."

KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

İşte mahkeme, 7 yıldır süren davada Nilgün Delikan, Sema Kızıl ve Selda Gocay'ın konuşmalarını tek tek incelemeye aldı. Basında çıkan haberleri değerlendiren mahkeme heyeti, Sipahioğlu çiftini haklı buldu. Anne ve babalarına hakaret ve küçük düşürücü açıklamalarda bulundukları öne sürülen 3 kızın ayrı ayrı 10 bin lira tazminat ödemelerine hükmedildi. Mahkeme, 2003 yılında açılan davanın 2010'da karara bağlandığını belirterek, o tarih itibariyle yasal faizlerinin de ödenmesini kararlaştırdı.

VERGİ HIRSIZLIĞI DAVASINDA DA KIZLAR HAKSIZ

Sipahioğlu çifti, kızlarına bugüne kadar ödedikleri 60 milyon liralık nakit para ve gayrimenkulü bağış olarak verdiklerini belirterek "bağıştan vazgeçme" davası açtı. Kızlar ise bunun bağış değil, görev olduğunu belirterek, davanın reddini talep etti.

Mahkeme davayı reddedince, Sipahioğlu çiftinin geri istediği 60 milyon lira değerindeki gayrimenkul ve nakit para, 3 kız kardeşe kaldı. Babalarının Fruko'yu satmasına karşı çıkan 3 kız kardeş, anne babalarının vesayet altına alınmasını talep etti. Ancak mahkemenin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdiği çifte, akıl sağlıklarının yerinde olduğu raporu verildi, dava reddedildi. Sipahioğlu çifti, kendilerine 'vergi hırsızlığıyla' suçlayan 3 kızına açtığı dayayı da kazandı.  

 

 

Yorumlar