Selahattin Demirtaş'ın annesi öldü mü?

Selahattin Demirtaş'ın annesi öldü mü sorusu en son rahatsızlandığı haberlerinden sonra merakla sorulmaya başladı. Demirtaş, annesinin hastalığı üzerine cezaevinden izinli olarak ziyarete gitmişti.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'ın annesi öldü mü?

Selahattin Demirtaş'ın annesinin rahatsızlandığı üç gün önce basına yansımıştı. Demirtaş, annesinin rahatsızlığı üzerine izin alarak annesini hastanede ziyaret etmişti. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ANNESİ ÖLDÜ MÜ?

Sadiye Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın annesi, iki gün önce ciddi sağlık sorunları nedeniyle Diyarbakır'daki bir özel hastaneye yatırıldı. Demirtaş'ın annesi KOAH, solunum ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye alındı. Durumunun giderek ağırlaştığı ve bugün yoğun bakım ünitesine alındığı bildirildi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, annesinin sağlık durumu hakkında bilgilendirildikten sonra, durumun ciddiyeti göz önüne alınarak Diyarbakır'a getirildi. Demirtaş'ın, Edirne L Tipi Kapalı Cezaevi'nden annesinin sağlık durumuyla ilgili yaptığı başvuru sonucunda nakil izni verildiği öğrenildi.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahade altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

ÖNCEKİ KAYIPLAR VE DEMİRTAŞ'IN TUTUMU

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023'te vefat etmişti. O dönemde, Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın babasının cenazesine katılmayıp, yasını cezaevinde geçirme kararı aldığı belirtilmişti. Bu kararın, diğer tutuklu siyasetçilere ve kendisine yönelik iktidarın yaklaşımlarını protesto etmek ve tepki göstermek amacıyla alındığı ifade edilmişti.

SADİYE DEMİRTAŞ'IN SAĞLIK DURUMU

Sadiye Demirtaş'ın sağlık durumunun kritik olduğu ve yoğun bakımda tutulduğu belirtiliyor. Aile üyeleri ve yakınları, Sadiye Demirtaş'ın en kısa sürede sağlığına kavuşması için umutlarını koruyor. Bu süreçte, Selahattin Demirtaş'ın ailesiyle birlikte olması, aile içindeki dayanışma ve destek ihtiyacını yansıtıyor.

Selahattin Demirtaş ailesi
Demirtaş Ailesi

 

Yorumlar