Selahattin Demirtaş ve terörist Sakine Cansız'ın kitapları İBB raflarında

Terörist Sakince Cansız ile HDP Eski Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitapları İBB raflarında satışa sunuldu. Tepkiler üzerine Sakine Cansız'ın kitabı kaldırıldı ancak Demirtaş'ın "iki teröristin hayatını anlattığı" ileri sürülen kitapları hala satılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş kitapları İBB raflarında

CHP'nin Selahattin Demirtaş ve HDP ile olan gayriresmi ittifakı her alanda kendini hissettiriyor. Son olarak CHP'li İBB yönetimi Selahattin Demirtaş ve terörist Sakine Cansız'ın kitaplarını İstanbul Kitapçısı isimli İBB'ye ait internet sitesinden satışa sundu. Tepkiler üzerine İBB yönetimi Sakine Cansız'ın kitabını satıştan kaldırdı; ancak Selahattin Demirtaş'ın kitapları ise satılmaya devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın kitabının satışını savunan bir açıklamada bulundu. İmamoğlu, kamuoyunda artan tepkiler üzerine gelen bir soruya şu şekilde cevap verdi: "Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. Başka kitapçılarda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları. Diğer kitapla ilgili olarak, 5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik. Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi böyle toplumu infiale getirmek. Bunlar hoş şeyler değil."

İMAMOĞLU'NUN EŞİ DEMİRTAŞ'IN EŞİYLE BİRLİKTE TİYATRODA

Öte yandan, CHP ile HDP arasındaki samimiyeti gösteren bir başka vaka da iki gün önce yaşanmıştı. HDP ve CHP tarafından desteklenen bir organizasyonla Demirtaş'ın teröristlerin hayatını anlattığı belirtilen kitaplarından uyarlanan tiyatro düzenledi. Tiyatroya katılan isimler ise dikkat çekiciydi. İşte katılan isimler: CHP Genel Başkanının eşi, Ekrem İmamoğlu'nun eşi, Selahattin Demirtaş'ın eşi, CHP İstanbul İl Başkanı ve HDP Eş Başkanı. Katılımcıların yan yana oturarak poz vermesi ise basında tartışma konusu olmuştu. 

Yorumlar