Seksenler Yorgancı Sami kimdir?

Seksenler Yorgancı sami karakterini canlandıran, şarkıcı söyleyen oyuncunun gerçek kimliği nedir, gerçekte kimdir, sorularının cevapları yazımızda.

Google Haberlere Abone ol
Seksenler Yorgancı Sami kimdir?

Seksenler dizisinde Yorgancı Sami veya Yorgancı Çelik dükkanın sahibi şarkıcı Sami kimdir, nerelidir, gerçekte ne iş yapıyor sorularının cevaplarını sizler için derledik. 

Sekler dizisinin yeni sezonunda diziye dahil olan Yorgancı Sami, Çınaraltı Mahallesi'ne yorgan dükkanı açmış. Dükkanın adı Yorgancı Çelik ancak işletenin adı ise Sami. Haliyle de mahalleli ona Yorgancı Sami şeklinde hitap ediyor. 

Yorgancı Sami bir zamanlar İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında, henüz hazır yorganlar icat edilmemişken, hemen hemen her mahallede rastladığımız yorgancıları hatırlatır bize. 

Aynı zamanda saz çalıp şarkı söyleyen Yorgancı Sami, bazen de şarkılarıyla mahalleliyi eğlendirir. Yorgancı Sami, aslında gerçek hayatında da bir şarkıcı ve yorgancıdır. Hatta gerçek hayatta da adı Sami soyadı ise şu anda dükkanın adı olan Çelik'tir.

Yani karakteri canlandıran oyuncunun adı Sami Çelik'tir. Peki, Sami Çelik kimdir?

Sami Çelik kimdir?

Seksenler dizisinde Yorgancı Sami karakterini oynayan şarkıcı Sami Çelik, 1967 yılında Konya ilimizde doğdu. Konyada senelerce yorgan ustası olarak iş hayatını sürdürdü. zamanda folklor ekiplerinde bağlama ve keman çalarak sanatını icra etti. Konya Seydişehir’de Grup Set Orkestrası’nda şarkı söyledi. Bu dönemde Seydişehir Musiki Cemiyeti’nde Nazariyat eğitim aldı.

Sami Çelik'in İstanbul yolculuğu ise 1992 yılında başladı. İstanbul’da çalgı aletleri ve şan eğitimi aldı.

İlk albümünü 2002 yılında Yalan ismi ile çıkardı. 

İlk albümdeki 10 şarkının sekiz tanesi kendisine aittir.

Şarkıcı Sami'nin 2006 senesinde çıkardığı "Unuttum Seni" albümü’nde tüm eserler kendisine aittir.

Son albümü ise "Samimi Türküler"dir.

Çelik ayrıca Mavikaradeniz TV, Flash TV ve Medya TV’de Samimice adlı müzik-eğlence programlarını hazırladı ve sunuculuğunu yaptı.

2018 yılında vizyona giren Parayı Bulduk isimli sinema filminde rol almıştır. Sami Çelik evlidir ve bir çocuğu vardır.

Sami Çelik şimdilerde Seksenler dizisinde hem yorgancı hem de şarkıcı yani gerçek hayatındaki mesleklerini dizide icra ediyor.

Sami Çelik'in şarkı söylediği bölüm:

Yorumlar