Şeker Henry gerçek mi? Şeker Henry filmi hikayesi gerçek hayattan mı?

Şeker Henry filmini izleyen birçok kişi "gerçek olabilir mi" sorusunu soramadan edemiyor. Fantastik güçlere sahip olan bir insan milyarlarca insanın hayalini kurduğu yetenekleriyle ilginç şeyler yapıyor. Peki, bu gerçekten mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol
Şeker Henry gerçek mi? Hikayesi gerçek hayattan mı

Şeker Henry gerçek olabilir mi sorusu bu aralar Netflix orijinal filmini izleyenler tarafından merakla soruluyor. Sadce 37 dakikadan oluşa bu filmi izleyenler kendilerini bir an fantastik bir alemde buluyor. Aslında milyarlarca insanın hayalini kurduğ olağanüstü yeteneğe sahip olan Henry'nin hikayesine sahip olmak çok da istenebilecek bir şey değil.

ŞEKER HENRY GERÇEK Mİ?

Şeker Henry yani orijinal adıyla, "Şeker Henry'nin İnanılmaz Öyküsü" isimli film, 27 Eylül 2023 tarihi itibariyle Netflix'te yayınlanmaya başladı. Filmi izleyenler farklı bir deneyim yaşıyor. Ancak "gerçek mi" sorusunu soramadan da edemiyorlar. Wes Anderson’un Roald Dahl hikayesinden uyarlanan bir film olan Şeker Henry'nin gerçek olma ihtimali yüzde 0'dır. Yani gerçek hayatta böyle bir yeteneğe sahip insan yok, olamaz da. Film tamamen hayal ürünüdür.

İkonik yönetmen Wes Anderson, ‘Fantastik Bay Fox’un üzerinden bir hayli geçmesinin ardından başka bir Roald Dahl öyküsü olan The Wonderful Story of Henry Sugar’ı beyaz perdeye taşıyor.

Roald Dahl hikayelerinden uyarlanan filmlere bir yenisi daha eklenirken; yayınlanan fragman ile birlikte, Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü filmi, Wes Anderson’ın kadrajı ile seyirci ile buluşmayı bekliyor.

ŞEKER HENRY FİLMİ KONUSU NEDİR?

Henry Sugar, bir doktor muayenesinde, Hindistanlı bir adam hakkında tıbbi bir rapor bulur. Hayatında bir gün bile çalışmamış aylak, kumarbaz Henry, raporda da geçen gücün kendisine sağlayabileceği finansal fırsatların farkına varır.

Üç yıl boyunca, meditasyonun ne anlama geldiğini, insan bedeni üzerindeki ve ruh sağlığındaki etkileri inceler ve oyun kartlarının arkasını görme ve hatta geleceği tahmin etme yeteneği kazanır.

Şeker Henry gerçek mi?
Şeker Henry gerçek mi?

 

Şeker Henry, yeni keşfettiği yetenekleri ile bir kumarhaneye gider ve yüklü miktarda para kazanmasının ardından çevresindeki insanların açgözlülüğü ile karşılaşır. Bunun üzerine Henry, kısa zaman içerisinde, ‘kazanma’ duygusunun da beraberinde gelen eğlence duygusunu kaybettiğini fark eder ve parasıyla iyi bir şeyler yapmaya karar verir.

Birkaç düşüncenin ardından Henry, yetimhane açmak istediğini fark eder. Ancak bunu yapmak için Henry’nin daha da fazla paraya ihtiyacı vardır ve Las Vegas’ın kumarhane sahibi bir mafya başı ile tanışır.

Orijinal hikaye, birçok küçük hikayeden oluşmaktayken, Henry Sugar’ın İnanılmaz Hikayesi filmi, karakterin aralarında bağ görevi görecek, ek üç bölümden oluşuyor.

Yönetmen Wes Anderson’ın Roald Dahl eserlerine olan ilgisi aşikar. Daha önce, Fantastic Mr. Fox’u da yönetmenin kadrajından seyretmiştik. Şimdi ise, dört kısa filmin birincisi olan Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü filmi, Anderson’ın en kısa filmi özelliği taşıyor. Şeker Henry filmi sadece 37 dakika.

Anderson’ın Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü filmine de referans değeri taşıyan; diğer üç kısa filmi, The Swan (Kuğu), 28 Eylül’de, The Ratcatcher (Tavşan Avı) 29 Eylül’de ve Poison (Zehir) ise 30 Eylül’de yayınlanacak.

Bu yıl Venedik Film Festivali’nde yarışma dışı galasını yapan The Wonderful Story of Henry Sugar’ın 27 Eylül 2023‘te yayınlanacağı biliniyor.

Eylül 2021’de Netflix, Roald Dahl Story Company’den Roald Dahl’un tüm çalışmalarının haklarını satın almıştı. Matilda Müzikali’nin ardından; Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Roald Dahl’ın Netflix’in yapımcılığında yayınlanan ikinci çalışması. Diğer üç kısa filmde, Henry Sugar gibi Netflix’te yayınlanacak.

ŞEKER HENRY OYUNCULARI KİM?

Tuhaf bir yeteneğini geliştirdikten sonra, paranın gerçek değerini öğrenen Şeker Henry’ye Benedict Cumberbatch hayat verirken; Wes Anderson’un birçok filminde beraber çalıştığı; Dev Patel, Büyük Budapeşte Oteli’nde seyrettiğimiz; Ralph Fiennes, Fransız Postası’nda yönetmene eşlik eden; Rupert Friend, Richard Ayoade ve Ben Kingsley de Wes Anderson’ın son filmi olan Şeker Henry’nin İnanılmaz hikayesinde yer alıyor.

 

Yorumlar