Şehmuz Günaydın kimdir, nerelidir?

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olumsuzluk üzerine açıklama yapan Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detayları.

Google Haberlere Abone ol
Şehmuz Günaydın kimdir, nerelidir?

Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın, kentte hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle açıklama yaparak ziyaretlerin ertelenmesini istedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kentte artan Koronavirüs vakalarına dikkat çekti. Vali Günaydın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli hemşehrilerim, Koronavirüs ile mücadelemizde dost ve akraba ziyaretlerine ara vermemiz önem arz etmektedir. Ancak ilimizde son bir haftadaki vakaların önemli kısmı bu ziyaretlerden kaynaklanmıştır. Lütfen sağlığımız için bu ziyaretleri bir süreliğine erteleyelim."

Peki, Şehmuz Günaydın kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Vali Şehmuz Günaydın biyografisi:

Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın 1966 yılında Batman'ın Gercüş ilçesinde doğdu.

54 yaşında olan Vali Şehmuz Günaydın, ilköğretim ve lise tahsilini doğup büyüğü şehir olan Batman'da tamamladı. 

1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 

Hatay Kaymakam adaylığı, Yeşilova, Ulukışla Kaymakam Vekillikleri, Sulakyurt, Gürgentepe Kaymakamlıkları, Bitlis ve Şanlıurfa Vali Yardımcılıkları, Alaçam, Yatağan Kaymakamlıkları ve Aydın Vali Yardımcılığı, Urla Kaymakamlığı yaptı.

2014 yılında Kastamonu valiliğine atandı.

2016 yılına kadar Kastamonu'da görev yapan Günaydın, 30 Mayıs 2016 tarihli kararname ile Isparta valisi olmuştur.

2018 yılı Ekim ayında yayınlanan kararname ile Kayseri valiliğine atandı.

Vali Şehmuz Günaydın, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar