Şehitlikte hüzünlü bayramlaşma

- Elazığ'da Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınları ve vatandaşlar, şehitlerin mezarlarını ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Şehitlikte hüzünlü bayramlaşma

ELAZIĞ (AA) - Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınları ve vatandaşlar, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Kurban Bayramı arifesinde İcadiye Şehitliği'ni ziyaret eden şehit aileleri ve vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu, şehitler için dua etti. Ziyarette, bazı şehit yakınları, mezar taşlarını yıkadı.

Şehit anneleri, çocuklarının kabri başında gözyaşı döktü, şehit çocukları da mezarlıklara gelen vatandaşlara şehitler için şeker dağıttı.

- "Vatan için şehit olmak ağabeyimin kaderinde varmış"

Şehit polis Vedat Kılıçaslan'ın kardeşi Eyüp Kılıçaslan, ağabeyinin geçen yıl Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görevi sırasında şehit olduğunu söyledi.

Bayram arifesinde ağabeyinin mezarını ziyaret etmek için geldiklerini anlatan Kılıçaslan, "Vatan için şehit olmak ağabeyimin kaderinde varmış." dedi.

Vatanın bütünlüğü için her şey yapabileceklerini kaydeden Kılıçaslan, şöyle devam etti:

"Ülke olarak çok zorlu bir süreçteyiz. Vatanımız için her şeyin iyi olmasını isteriz. Vatanımız sağ olsun. Biz bu vatan için her şey yapmaya hazırız. Vatan için gerekirse bin kişi de ölürüz. Bin kişi de şehit oluruz. Yeter ki vatanımız sağ olsun."

Şehit polis Vedat Kılıçaslan'ın yeğeni Büşra Turgut da şehit dayısının mezarını ziyaret ettiğini anlatarak dua ettiğini belirtti.

Yorumlar