Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

- Kahire'deki Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Kahire'nin doğusundaki Türk Şehitliği'nde gerçekleştirilen programa, Türkiye'nin Kahire'deki Mevcut Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Ali Rıza Güney ve büyükelçilik yetkililerinin yanı sıra El-Ezher Üniversitesi'nde eğitim gören Türk öğrenciler ile burada yaşayan Türkler katıldı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Türkiye'nin Mısır’daki Mevcut Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Güney bir konuşma yaptı. Törende iki Mısırlı hafız şehitlerin aziz ruhu için Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunurken, Kahire Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe öğrenen Mısırlı kızlar tarafından okunan şiir ilgiyle dinlendi. Güney ve Türk vatandaşlarının şehitliğe karanfil bırakması ve birlikte çektirilen hatıra fotoğrafları sonrasında program sona erdi.

Anma töreni sonunda misafirlere Birinci Dünya Savaşı'nda Türk askerinin karavanasını oluşturan tarhana çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.


Yorumlar