Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "102’nci yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahiptir"

Google Haberlere Abone ol
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Zaferi'nin milletin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Arslan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, 102’inci yıl dönümü kutlanan Çanakkale Zaferi'nin, milletin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Arslan, "Aziz milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale’de, 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Bu bakımdan Çanakkale Zaferi, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur." ifadelerini kullandı.

Arslan, Çanakkale Zaferi’nin tarihdeki şanlı yeri sayesinde Türkiye'nin milletiyle bölünmez bir bütün olarak bugün kardeşliğe kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden geleceğini, çok daha parlak çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Onun için bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Cumhuriyetimizi de bu zaferden ilham alarak geleceğe taşıyoruz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, 18 Mart Şehitler Gününde rahmet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar