Şehitler için sabah namazında dua kararı

Diyanet İşleri Başkanlığı, şehitler için sabah namazında Türkiye genelindeki bütün camilerde dua edileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler için sabah namazında dua kararı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın sabah namazında ülke genelindeki tüm camilerde, terör örgütlerine karşı operasyonlarda şehit düşen askerler ve tüm şehitler için özel bir dua programının düzenleneceğini duyurdu. Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşları bu anlamlı programa katılmaya davet etti.

Erbaş'ın paylaşımına göre, 14 Ocak Pazar günü sabah namazında, Türkiye'nin dört bir yanındaki camilerde, terörle mücadelede şehit olan askerler için hatimlerin duası yapılacak. Erbaş, bu özel programın Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nden yönetileceğini ve kendisinin de bu programa katılacağını ifade etti.

VATANDAŞLARA DAVET VE DUA NİYETİ

Dua programı için yapılan çağrıda, tüm vatandaşlar bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ediliyor. Erbaş, "Yüce Rabb'imiz kahraman ordumuzu havada, karada, denizde daima mansur ve muzaffer eylesin" ifadelerini kullanarak, ülke genelinde yapılacak olan duaların önemine vurgu yaptı.

Dua etkinliğinin, tüm Türkiye'de geniş bir katılım ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. Vatandaşların bu anlamlı etkinlikte bir araya gelerek, şehitler için dua etmeleri, ülke genelinde birlik ve beraberliği pekiştirecektir.

 

Yorumlar