"Şehitler bir arada bulunmamız için bağdır"

- Rabia Meydanı'nın sembolü Esma'nın annesi Biltaci: - "Esma'nın ve diğer şehitlerin ülkeleri için yaptıklarını kim inkar edebilir? Şehitlerin, bizim hayatımızda elbetteki bir enerjileri vardır ve bizim için, birlik için örneklerdir" - "Şehitlere bu haklarını geri vermemiz ancak birliğimizi korumakla olur. Hiçbir güç, bir araya gelmiş halkın gücünü kıramaz"

Google Haberlere Abone ol
"Şehitler bir arada bulunmamız için bağdır"

SAKARYA (AA) - Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci'nin eşi Sena el-Biltaci, kızı Esma ve diğer şehitlerin ülkeleri için yaptıklarını kimsenin inkar edemeyeceğini belirterek, "Şehitlerin, bizim hayatımızda elbetteki bir enerjileri vardır ve bizim için, birlik için örneklerdir. Bir arada bulunmamız için bağdır." dedi.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanlığınca Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Şehitliğe Adanmış Ruhlar" adlı konferansta konuşan el-Biltaci, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Kızı Esma'nın 1400 yıl sonra aynı Hazreti Ebubekir'in kızı Esma gibi o geçmişi yeniden ihya ettiğini vurgulayan el-Biltaci, "Şehitlikten bahsederken öncelikle şunu söylememiz gerekir ki hayatını nasıl inşa edeceksin, neye göre plan yapacaksın? 17 yaşındaki Esma, kendi hayatını nasıl şehadete götürecek şekilde düzene sokmayı bilmişti. Tabii ki de bazı ömürler kısa olabilir ancak eğer istersek oldukça verimli olabilir." diye konuştu.

Esma'nın aralarında olmadığını ama içlerinde büyük bir iz ve eser bıraktığına işaret eden el-Biltaci, onu bu üne kavuşturan şeyin şehadeti olduğunu aktardı.

El Biltaci, Esma'nın en büyük isteğinin umreye gitmek olduğunu ancak askeri darbe nedeniyle bu dileğinin gerçekleşmediğini anlattı.

Türkiye'nin de askeri darbe tecrübeleri olduğuna dikkati çeken el-Biltaci, halkın 15 Temmuz'da demokrasi için sokaklara döküldüğünü, kadınların, çocukların, herkesin gece yarısı sokaklara indiğini, havaalanlarına gittiğini gördüklerini söyledi.

El-Biltaci, bu darbe girişiminde çok sayıda şehit verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Aynı Esma gibi bu şehitleriniz de kendi demokrasileri ve özgürlükleri için ruhlarını vermişlerdir. Esma'nın ve diğer şehitlerin ülkeleri için yaptıklarını kim inkar edebilir? Şehitlerin, bizim hayatımızda elbetteki bir enerjileri vardır ve bizim için, birlik için örneklerdir. Bir arada bulunmamız için bağdır. Şehitlere bu haklarını geri vermemiz ancak birliğimizi korumakla olur. Hiçbir güç, bir araya gelmiş halkın gücünü kıramaz. Allah, hiçbir şekilde yamulmuş, kopmuş saflara yardımcı olmaz. Allah, sadece tek bir safta savaşanlara yardımcı olur. Şehitlerin ölümü şehadetle olmasıydı, biz asla onların ayrılığına katlanamazdık. Şehitler, dünyada yaşarlar ancak kalpleri hep ahirete bağlıdır. Biz de onlar gibi olalım. Allah'la birlikte yaşayalım, yürüyelim. Tamam dünyada olalım ama asla ahiretimizi de asla unutmayalım. Sadece Allah için birbirimizi sevip nefret edelim."

- "Türkiye'nin bilinçli ve ne yaptığını bilen bir hükümeti var"

Ortadoğu'da Müslümanların zulüm gördüğünü, Mısır'da mescitlerin yakıldığını, hiçbir şekilde Müslüman basın ve gençler için eğitim veren kurum kalmadığını ifade eden el-Biltaci, Allah'ın bir yerden kapatıp bir yerden açacağını bildiklerini dile getirdi.

Türkiye'de, bütün imkanların mevcut olduğunu dile getiren el-Biltaci, "İslami müesseseler ve üniversiteleriniz var. Her yerde vakıflar var, 24 saat açık mescitleriniz var. Bilinçli ve ne yaptığını bilen bir hükümetiniz var. Engellemeyi geçtik, bilakis sizin hükümetiniz Müslümanlar için her türlü imkanı sağlamakta. Basiret ve İslami bilinci bir arada bulunduran bir nesil istiyoruz. Sadece kendisi için değil, İslam için de yaşayan bir gençlik istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sena el-Biltaci, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet Bostancı, etkinliğin sonunda el-Biltaci'ye çiçek takdim etti.

- Esma el-Biltaci

Dönemin genelkurmay başkanı Sisi yönetimindeki ordu 3 Temmuz 2013'te Mısır'da yönetime el koymuş ve ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmıştı.

Askeri darbeyi protesto eden milyonlarca gösterici başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 48 gün boyunca barışçıl bir eylem gerçekleştirmişti.

14 Ağustos 2013'te askerin ve güvenlik güçlerinin kanlı müdahalesiyle bu meydanlarda ve ülke genelinde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) rakamlarına göre 2 bin 600 kişi ölmüş, 7 bin kişi yaralanmıştı.

Rabia Meydanı'ndaki kanlı müdahalede İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisinin (HAP) Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma el Biltaci de keskin nişancılar tarafından vurulanların arasındaydı.

Yorumlar