Şehit yakınlarından İnce'ye 'apolet' tepkisi

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel Paşa hakkındaki 'apoletlerini sökeceğim' sözlerinden dolayı her kesimden tepki alan Muharrem İnce'ye en sert tepki şehit yakınlarından geldi. Şehit ağabeyi Mesut Bulut, İnce için "Paşamızın rütbelerini o mu takmış ki indirecek. İnce’nin bu sözleri bizi çok kırdı, şehitlerimizin de kemiklerini sızlattı" diyerek, "Apolet sökeceğine teröristlerle uğraş" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınlarından İnce'ye 'apolet' tepkisi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, 2. Ordu Komuta İsmail Metin Temel Paşa'ya yönelik sarf ettiği "24 Haziran’dan sonra apoletlerini sökeceğim"lafı şehit ailelerinin de büyük tepkisine neden oldu. Şırnak’ta şehit düşen ve son nefesinde 'yakınlarını Metin Paşa'ya emanet eden' şehit Şeref Bulut’un ailesi de İnce'nin ‘şehitlerin kemiklerini sızlattığı' görüşünde.

Gerek 15 Temmuz’da darbe girişiminde ortaya koyduğu iradeyle, gerek Afrin başta olmak üzere TSK’nın yaptığı sınır ötesi harekatlarda imza attığı kahramanlıklarla tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim olan İsmail Metin Temel Paşa’nın ismi son dünlerde İnce’nin sözleriyle bir kez daha gündeme geldi.

"Paşamız tüm şehit aileleriyle çok yakından ilgilenir"

Şehidin abisi Mesut Bulut, daha dün Temel Paşa ile konuştukları bilgisini vererek, “Senelerdir Paşam her hafta mutlaka bizi arar. Annemi de sorar. Hatta onunla konuşup bir isteği, eksiği olmadığını öğrenmek ister. Paşamız bunu sadece bize yapmıyor, kendi görev alanında şehit düşen tüm askerlerin ailelerini mutlaka arıyor. Allah ondan razı olsun. Hem annemiz, hem biz o olmasaydı bu zor dönemleri belki de atlatamazdık. Onun bize desteği çok büyük bir manevi güç verdi bize” şeklinde konuştu.

"Bu apoletleri sen mi taktın?"

İnce’nin sözlerinin kendilerini derinden yaraladığını anlatan Bulut, şöyle devam etti:

"Metin Paşamız teröristlerle çarpışa çarpışa, onlarla mücadele ede ede bu apoletleri aldı. Ailesinden, sevdiklerinden uzak kaldı. Bu ülke için, milletimiz için terörle mücadele etti. Bu apoletlerin hepsi işte bu mücadelelerin, hatta şehitlerimizin simgesi. Şimdi İnce bunu sökeceğini söylüyor. Ben de kendisine soruyorum, bu apoletleri sen mi taktın ki sen sökeceksin?”

Yorumlar

hakan secilmis basbakani evine gondermek belediye baskanini issiz birakmak kim hakkiysa CB olarak apolet sokmekte onun hakkidir. Asil aci olan kardesini siyasete telef ettiren yonetimin kuklasi olup ....yalamaktir.
ahmet şehitlerin derneği inceyi mahkemeye versin