Şehit özel harekatçı kızının "yeşil beresini" gururla saklıyor

- Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen komiser yardımcısı Gülşah Güler'in annesi, kızının yasını tutuyor - Özel harekatta görevli şehit polisin "yeşil beresini" gururla saklayan anne, şehit kızının adı verilen torunuyla avunmaya çalışıyor - Anne Güler: - "Küçük Gülşah’ı da şehit halasının izinden onun yarım bıraktığı görevleri yapacak şekilde vatanına milletine bağlı biri olarak ben yetiştireceğim"

Google Haberlere Abone ol
Şehit özel harekatçı kızının "yeşil beresini" gururla saklıyor

HATAY (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı'nda şehit düşen komiser yardımcısı Gülşah Güler’in annesi Emine Güler'in acısı tazeliğini koruyor.

Darbecilerin en ağır saldırılarından birinin yapıldığı Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığında şehit düşen Güler'in "yeşil beresini" gururla saklayan anne, hainlerin hak ettiği cezayı almasını istiyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan anne Güler, AA muhabirine, 4 çocuğundan biri olan şehit kızı Gülşah'ı çok özlediğini söyledi.

Gülşah’ın her zaman "Ben babamın kara ve nazlı kızıyım" dediğini aktaran anne Güler, "Gülşah’ım anneye babaya saygılı, çok iyi bir evlattı, ailesine düşkündü, bambaşkaydı, kardeşlerinin de annesi gibiydi." dedi.

Güler, kızının resim öğretmenliği okurken polislik sınavına girdiğini ve kazandığını aktararak "Daha sonra göreve başladı. Yeşil bereye aşıktı kızım. Onun görevi sırasında taktığı 'yeşil beresini' hatıra olarak saklıyorum. O bana kızımın emaneti." ifadesini kullandı.

Yaşanan hain darbe girişimi gecesi kendisinin Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yakın bir bölgede olduğunu, kızının ise görev yaptığı Ankara'da bulunduğunu anlatan Güler, şöyle devam etti:

"Marmaris’teki çatışmaları, silah seslerini duyduk, Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele yakındık. 1 hafta sonra Gülşah da yanımıza gelecekti, her zaman iş çıkışı arardı, o gün aramamıştı, akşam ben aradım nerede olduğunu sordum. 'Anneciğim daireye çağrıldım' dedi, kapattı, sonra televizyonlardan darbe olduğunu duyduk. 23.30 sıralarında ağabeyi ve kardeşi aradığında, 'telefonumu meşgul etmeyin, buralar çok karışık, ben iyiyim sizi ararım' dedi. 23.55 sıralarında bir daha aradığımızda ise telefonuna ulaşamadık, sabaha kadar kabus gibi bir gece yaşadık. Sabah Gülşah’ın yaralı olduğunu duyduk ve Ankara’ya giderek hastane hastane kızımızı aradık, akşama doğru Sanatoryum Hastanesinde bulduk, Gülşah'ım şehit olmuştu. O gece en çok bizi yıkan, kendi silahlarımızla kendi evlatlarımızı vurdular."

- Kızının adını taşıyan torunuyla avunuyor

Kızı Gülşah'ın şehit olmasının ardından gelinin doğum yaptığını ve torununa kızının ismini verdiklerini anlatan anne Güler "En büyük dayanağım torunum Gülşah. Kızım şehit olduğunda ağabeyi Reşit’in eşi hamileydi, o da çok merak ve heyecanla bekliyordu yeğeninin cinsiyetini, öğrenememiştik daha, Gülşah şehit olduktan 1 hafta sonra öğrenebildik ve şimdi torunum halasının ismini gururla taşıyor." diye konuştu.

Güler, torunuyla avunarak acısını dindirmeye çalıştıklarını belirterek "Rabbim bir Gülşah aldı, bir Gülşah verdi bize. Küçük Gülşah’ı da şehit halasının izinden, onun yarım bıraktığı görevleri yapacak şekilde vatanına milletine bağlı biri olarak ben yetiştireceğim."ifadesini kullandı.

Yorumlar