Şehit öğretmen için görev yaptığı Siverek'te gıyabi cenaze namazı kılındı

Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı

Google Haberlere Abone ol
Şehit öğretmen için görev yaptığı Siverek'te gıyabi cenaze namazı kılındı

Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Hürriyet Caddesi'ndeki Ulu Cami'de toplanarak ikindi namazının ardından Yılmaz için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Siverek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Fikret Aslanparçası, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, olayı gerçekleştirenleri lanetledi.

Yılmaz'ın savunmasız bir şekilde katledildiğini belirten Aslanparçası, şöyle devam etti:

"Öldürmekten başka bir şey bilmeyen bu insanlıktan nasipsiz güruh, konuşarak, paylaşarak kendisini insanlara bilgi taşımaya adamış öğretmenimize ancak kendi kalleşliğine yakışan bir alçaklıkla cevap vermiştir. Silahla konuşanlar, düşüncenin, ilim ve irfanın susmasını istemektedirler. Ama şu bilinmelidir ki, karanlık hiçbir zaman aydınlığa üstünlük sağlamamıştır, sağlayamayacaktır. Necmettin öğretmenimizin ve nice şehit öğretmenlerimizin, yaşayarak hayata geçirdikleri idealleri ölmeyecek, her birimizin amacı olacaktır."

Aslanparçası, şehit öğretmenin adının, görev yaptığı okulda yaşatılması için çağrıda bulundu.

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı Mahallesi'nden memleketi Gümüşhane'ye gitmek için yola çıkan Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış ve araç Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu.

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve yapılan DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini bildirmişti.

Yorumlar