Şehit Mustafa Cambaz'ın fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan foto muhabiri Cambaz'ın eserlerinden oluşan sergi, 28 Şubat'a kadar görülebilecek

Google Haberlere Abone ol
Şehit Mustafa Cambaz'ın fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan gazeteci Mustafa Cambaz'ın çektiği fotoğraflar, Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi'nde izlenime sunuldu.

Pendik Belediyesi tarafından Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde "Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi ve Konferansı'' düzenlendi.

Etkinliğin açılışına Cambaz'ın eşi Semra ve oğlu Alparslan Cambaz'ın yanı sıra Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Şaban Abak ve davetliler katıldı.

Sergide, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından Türkiye'deki bütün ulu camilerin fotoğraflanarak yayımlandığı Türkiye Ulu Camiler albümünden hazırlanan 56 özel fotoğraf yer aldı. Sergi, 28 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, açılışta AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticari bir kaygı gütmeden bu projeyi gerçekleştirmenin babasının en büyük hayali olduğunu söyledi.

Babasının 10 yıldır bu iş için çalıştığını anlatan Cambaz, "Nitekim şehadetinden bir ay önce Ankara sergisiyle beraber bu kitabı duyurduk. Mutluluktan havalarda uçuyordu. Ben de tüm bu süreçte yanındaydım. 'Asıl bundan sonra artık ortaya bir şeyler koymaya başlayacağım.' diyordu. Yarım kalan projeleri de var. İnşallah bundan sonra ben onun yarım bıraktıklarını kaldığı yerden devam ettireceğim. Şehadetinden sonra da babamın ismiyle bir kitap çıkmış olacak. Şehitler yaşıyor, Allah onlardan razı olsun." dedi.

Belediye Başkanı Şahin ise çok anlamlı bir sergi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle sanatsal anlamda eserler çok nitelikli. Bir usta, objektifinden Türkiye'nin mimari harikası ama aynı zamanda Anadolu'daki milletin mührü olan camilerimizin, özellikle de ulu camilerimizin muhteşem bir koleksiyonunu hazırlamış. Bir de hazırlayan kişiye bakıyorsunuz; 15 Temmuz gecesi milletin bekası bu coğrafyada devam etsin diye şehadet şerbeti içen bir gazeteci, fotoğraf sanatçısı. Bu iki güzelliği bir araya getirince de bu güzellikleri Pendik halkıyla buluşturmak, bu anlamda o hissiyatı halkımıza yaşatmak açısından güzel bir sergi oldu."

Yorumlar