Şehit Aybüke öğretmeni unutmadılar

- Çorum'da TÜGVA üyesi gençler, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütünün silahlı saldırısında şehit düşen 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın mezarına karanfil bırakarak dua etti

Google Haberlere Abone ol
Şehit Aybüke öğretmeni unutmadılar

ÇORUM (AA) - Çorum'da bir grup genç, Dünya Kadınlar Günü'nde, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı mezarının başında andı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Osmancık Temsilcisi Arif Emre Gökel ve TÜGVA üyesi gençler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına PKK'lı teröristlerce açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan öğretmen Yalçın'ın mezarını ziyaret etti.

İlçe şehitliğindeki Yalçın'ın kabri başında dua eden gençler, mezarın üzerine kırmızı karanfil bıraktı.

Gökel, yaptığı açıklamada, şehit öğretmen Yalçın’ı unutmadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve terör kurşunu ile yaşamını yitirmiş kahraman bir Türk kadınını minnetle anıyoruz. Bugün hayatta olsaydı kendisi gibi gönlünü eğitime adamış iyi insanlar yetiştirmek için çalışıyor olacaktı. Ne yazık ki terör kurşunu ile kendisine umut bağlamış öğrencileri öksüz bırakarak aramızdan ayrıldı. Şehit öğretmenimiz gibi terörle mücadelede şehit olmuş eğitimcilerimiz, askerlerimiz var. Bugün Suriye'de binlerce kadın terörün hedefi altında. Ordumuz mazlumlara umut olmak için orada. İnşallah dünyada kadınlara, mazlumlara zulüm sona erene kadar Türkiye terörle mücadele etmeye devam edecektir."


Yorumlar