"Şehit annesi olarak gururluyum"

- FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda, düğününden 15 gün önce şehit düşen Tokatlı polis memuru Ferhat Koç'un anne ve babası, oğullarının şehit olmasının gururunu yaşıyor - Anne Koç: - "Nereye gitsem oğlum gözümün önünde. Şehit annesi olarak gururluyum, hain annesi değilim. Alnım açık, dik yürüyorum" - Baba Koç: - "Hainler hainliklerini mahkemede de gösteriyorlar. Dürüstlükleri zaten yok. Bu dürüstlükleri olsalar bu ülkeye bu hainliği yapmazlardı zaten"

Google Haberlere Abone ol
"Şehit annesi olarak gururluyum"

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda, düğününden 15 gün önce şehit edilen Tokatlı polis memuru Ferhat Koç'un anne ve babası, oğullarının şehit olmasının gururunu yaşıyor.

Şehit Koç'un Ankara'da yaşayan anne ve babası, Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde oğullarının kabrini ziyaret etti.

Anne Nejla Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olmadan önce sürekli, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu söylediğinden bahsetti.

Oğlunun rüyasında sürekli şehit ailelerini gördüğünü anlattığını belirten Koç, oğlu şehit olmadan aralarında geçen diyalogları şöyle anlattı:

"'Anne ben de bir gün şehit olursam, kapına 'oğlun şehit oldu' diye gelirlerse şaşma' dedi. Ben de 'oğlum nasıl konuşuyorsun, ağzından yel alsın' dedim. 'Niye anne? Bu hayatın gerçeği. Ben de şehit olabilirim' diye konuştu. Şehit olmadan son bir kaç ay oğlum, 'içim içime sığmıyor. Bir tuhaflık var' diyordu."

- "Alnım açık, dik yürüyorum"

Koç, 15 Temmuz'da oğlunu işe uğurladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"'Anne kapıyı kapat' derdi. O gittikten sonra kapıyı aralıklı tutardım. Bana gözünün ucundan baktığını hissettim. Ama 'elveda, güle güle oğlum' hiç demedim. Bakışı çok hüzünlüydü. Keşke bir iki adım daha gidip yolcu edeydim. O sıra düğün hazırlığımız vardı. Öğleden sonra telefonla aradı 'Ne yaptınız anne?' diye. Ben de eşyaları yerleştirdik dedim. Darbe girişimini geç saatte duyduk. İçimden, 'yavrum uçuşa çıkar diye rahatsız etmeyeyim' diye düşündüm. Bir yıl çok zor geçti. Ama nereye gitsem bir gururla gittim. Şehit annesi olarak oğlumun gururunu taşıdım. Hüzün ve acı sürekli içimde. Nereye gitsem oğlum gözümün önünde. Şehit annesi olarak gururluyum. Hain annesi değilim, alnım açık, dik yürüyorum."

Baba Mustafa Koç ise "Bizim bir yılımız üzüntülü geçti. Üzülüyoruz ama şehit olduğu için gururluyuz. Üzüntümüz ve acımız büyük." diye konuştu.

15 Temmuz'da oğluyla bir kere telefonda görüştüğünü söyleyen Baba Koç, "Ben sizi daha sonra ararım' dedi. Daha sonra ulaşamadık. Ben, 'Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalandı' denilince oğlumun şehit olduğunu hissetmiştim. Bu hainlerin Sincan'daki davalarına gittim. Hainler hainliklerini mahkemede de gösteriyorlar. Dürüstlükleri zaten yok. Bu dürüstlükleri olsa bu ülkeye bu hainliği yapmazlardı zaten. Vatan haini oldukları için mahkemede de yanı tiyatroyu oynuyorlar. 'Yapmadık, görmedik, duymadık' diyorlar. Fotoğrafları gösterildiği halde fotoğrafına bile itiraz eden hainler bunlar. Bunların en büyük ceza almalarını istiyoruz." ifadesinde bulundu.

Bu arada şehit polisin Ankara'nın Etimesgut ilçesinde adı verilen okulun yöneticileri tarafından şehidin fotoğrafları ve cenaze namazından fotoğraflarında yer aldığı bir video hazırlandı.

Yorumlar