Şehit ailelerine anlamlı bağış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Birol Yavuz'un, olaydan kısa süre önce Cizre'de görevliyken yaralanınca kendisine ödenen parayı, şehit arkadaşlarının ailesine bağışladığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit ailelerine anlamlı bağış
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Birol Yavuz'un, olaydan kısa süre önce Cizre'de görevliyken yaralanınca kendisine ödenen parayı, şehit arkadaşlarının ailesine bağışladığı öğrenildi.

Özel harekat polisi Birol Yavuz'un eşi Hatice Yavuz, eşinin FETÖ'nün darbe girişiminden önce Erzincan'da geçici görev yaptığını anlattı.

Eşinin Ramazan Bayramı'nda Erbaa'ya geldiğini ve o zaman görüştüklerini aktaran Yavuz, "Bayramın 3. günü Ankara'ya döndü. Olaydan bir gün önce telefonda konuştuk. O zaman Cizre'de görev yaparken yaralanınca gazi parası aldığını, şehit düşen arkadaşlarının ailelerine o parayı bağışlamak istediğini söyledi. Ben de 'Niyetin nasılsa öyle yap' dedim. Parayı şehit arkadaşlarının ailesine vermişti." ifadelerini kullandı.

Eşinin son zamanlarda yorgun olduğuna işaret eden Yavuz, acı olayın yaşandığı günü şöyle anlattı:

"O gece 24.00 gibi özel harekatın yakınlarına bomba düşmüş. 'Biz iyiyiz, Ankara'da şubedeyiz' diye aradı. Kısa bir görüşmemiz oldu. 'Allah'a emanet ol' diye kapattım. Son görüşmemiz oldu. Herhalde televizyon izledi, telaş etmesin diye aradığını düşünüyorum. Allah razı olsun eşim çok inceydi. O zamana kadar duymamıştım. Gece saat 02.00 gibi özel harekata bomba atıldığını duydum."

"Devletimizin, vatanımızın bize ihtiyacı var"

Eşinin Cizre'deki şehit düşen arkadaşlarından çok etkilendiğini ifade eden Yavuz, "Cizre'de 2,5 ay görev yaptı. Yaralandığı zaman ben 'Birol, özel harekata devam edecek misin?' diye sormuştum. 'Ben yapmayacağım, o yapmayacak, kim yapacak' dedi. Devletimizin vatanımızın bize ihtiyacı var. Ben nasıl özel harekatı bırakayım, düşünmüyorum' dedi. Bana 'sen bırakmamı ister misin?' diye sordu. 'Sen de özel harekatçı ruhu var' demiştim. Mesleğini severek yapıyordu. Her ana böyle evlat doğuramıyor." diye konuştu.

16 yıldır evli olduklarını belirten Yavuz, 15 yaşında Cemrenur, 11 yaşında Zeynep ve 7 yaşında Kübra isminde 3 kızlarının olduğunu, evlilik döneminde eşinin görevleri nedeniyle çok ayrı kaldıklarını anlattı.

Yavuz, şöyle devam etti:

"Bu ayrılıklar zemini hazırlamış diye düşünüyorum. Çocuklarıma hem anne hem baba oldum. En azından bir güvencem vardı. Sesini duyuyordum. Onun varlığı bana yetiyordu. Bizi bırakıp gittiğini düşünüyorum. Rabb'im böyle mertebeyi herkese nasip etmiyor. Eşimi kıskanıyorum. Rabbim onun gibi ölümü bana nasip eder inşallah. Ona layık eş, ona layık çocuklar olur inşallah. Sadece yokluğu üzüyor. Derdi veren Rabbim sabrını verir diye düşünüyorum."

"Bunların kanı da sütü de bozuk"

FETÖ'cülerin bir oyun düşündüğünü dile getiren Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rabbim onların oyunları bozdu. Fırsat vermedi Elhamdülillah. Bununla geçmiş olsun. Rabbim kötüye fırsat vermesin. Hergün eşimin mezarına gidiyorum. Dua ediyorum. Eşim hala bana görevdeymiş gibi geliyor. Darbecilerin yaptıkları yanlarına kar kalmasın. Haberleri izledikçe bu FETÖ'cülere kinim, nefretim artıyor. Devletin bütün varlığını kullanıp kendi polisine, askerine bu zalimliği yaptılar. Ona çok üzülüyorum. Bunların kanı da sütü de bozuk. Allah'ım bunları Kahhar ismi ile kahreylesin. Bunlar vatanın kıymetini bilmiyorlar, Rabb'im bunlara vatansız ölüm nasip etsin, çünkü kendisi vatanında değil. Vatan haini olmayan insan vatanında olur. Vatan haini olduğu için onu dışarıda saklıyorlar. Ona verilecek en büyük cezayı Rabbim versin. İdam çok güzel..."

Yorumlar