Şehir hastanelerinde neden merdiven yok?

Şehir hastanelerinde merdiven olmadığı iddiaları son dönemlerde muhalif bazı basın organları ile muhalif tabip odaları tarafından dillendirilen konu oldu. Peki, işin aslı nedir? Gerçekten de şehir hastanelerinde merdiven yok mu? Katlar arasında iletişim nasıl sağlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Şehir hastanelerinde neden merdiven yok?

Şehir hastanelerinde neden merdiven yok veya daha doğru bir soru tarzıyla şöyle sormak lazım: Muhalif bazı gazetelerin ve tabip odalarının iddia ettiği gibi gerçekten de şehir hastanelerinde merdiven yok mu? Şehir hastanelerinde katlar arasında ulaşım nasıl sağlanıyor? Ya da merdiven olup olmaması konusu ne kadar önemli?

Pandemi döneminde Türkiye'yi dünya ülkelerinden birkaç adım öne çıkaran en büyük unsurlardan biri olarak kabul edilen şehir hastaneleri, Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketinde de yine muhtemel bir sağlık çöküşünü engelleyen tek faktör oldu. Binlerce yaralının tedavi edildiği en büyük merkezler yine şehir hastaneleri oldu. Ancak buna rağmen şehir hastaneleri muhalif bazı basın kuruluşlarının hedefi olmaktan kurtulamıyor.

ŞEHİR HASTANELERİNDE NEDEN MERDİVEN YOK?

Şehir hastanelerinde merdiven olmadığı iddiasını gündeme getiren Adana Tabipler odası ve Cumhuriyet Gazetesi oldu. 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde 'Merdiven Bile Yok' şeklinde başlık kullanıldı.

Şehir hastanelerinde neden merdiven yok
Çam Sakura Şehir Hastanesi

 

Adana Tabip Odası Başkanı'nın ortaya attığı iddia kendine muhalif gazetelerde yer buldu ve Şehir hastanelerinde neden merdiven yok sorusunu gündeme taşıdı.

Bu polemiğin ardından bir çok şehir hastanesi yönetiminden açıklama yapıldı ve Şehir Hastanelerinde merdiven olmadığı yalanlandı.

Yapılan açıklamada, şehir hastanelernde merdiven olmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Şehir hastanelerinde neden merdiven yok

Şehir hastaneleri

 

Örneğin Balıkesir Devlet hastanesi bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hastanelerinde 44 asansör ve 21 adet yangın merdiveni ve yürüyen merdivenler bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Başakşehir'de yer alan Çam Sakura Hastanesi'nde de son teknolojiyle donatılmış asansör ve yürüyen merdivenlerinin haricinde bütün binalarda ayrıca merdivenli ulaşım da bulunuyor. 

Asansör ve yürüyen merdivenlerin ulaşım ihtiyacını fazlasıyla karşıladığı binalarda, alternatif olarak yangın merdivenleri de bulunuyor. 

Yorumlar