Sefer Görev Emri neden iptal edilir?

Sefer Görev Emri alan asker adaylarının bu görevlerinden alınmaları söz konusu oluyor mu yani Sefer Görev Emri neden iptal edilir?

Google Haberlere Abone ol
Sefer Görev Emri neden iptal edilir?

Sefer Görev Emri neden iptal edilir, seferberlik için kağıt alanların bu görevden alınmasının nedeni nedir soruları bu aralar merakla soruluyor. Seferberlik Görev Emri, barışta da savaşa hazır durumda bulundurulan sivil asker adaylarına verilir. Belli şartları taşıyan vatandaşlara verilen bu emir gereği her an savaşa hazır olunur. Peki, Sefer Görev Emri neden iptal edilir?

SEFER GÖREV EMRİ NEDEN İPTAL EDİLİR?

Sefer Göre Emri demek barışta da askere hazır alde bekletilen asker adaylarına gönderilen tebbilgattır. Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir raporu alan yükümlülerin sefer görev emirleri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emirleri(SGE) verilebilir.

Sefer Görev Emri neden iptal edilir
Sefer Görev Emri

 

Askerliğini bitirmiş olan fakat bazı durumlarda bu kişileri yeniden göreve çağırma olayına sefer emri denir. Askere yeninde alınma şansına sahip olan bu kişiler, ülkesinin zor bir durum içerisindeyken yanında olabilmesi ve onu koruyabilmesi olarak tanımlanır.

Sefer Görev Emri neden iptal edilir
Sefer Görev Emri

 

Sefer görev emri, hiçbir şekilde kişilerin talepleri doğrultusunda oluşan bir durum değildir. Ülkede seferberlik ilan edildiği durumlarda askerliğini yapan çoğu personellere sefer görev emri gönderilir ve onlara yeniden asker olma şansı verilir.

SEFERBERLİK GÖREVİNİN İPTALİNİ GEREKTİREN DURUMLAR?

Sefer Görev Emri iptal nedenleri şöyle:

- Ölüm,

- Ertelenen kişiler,

- Statüsüne göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında Sağlık Bakanlığının belirlediği en yakın yetkili Sağlık Kurullarından "Askerliğe elverişsiz” sıhhi kurul raporu alanlar,

- Barış dönemi içerisinde yukarı haddi bir yıldan fazla seferberlik ile savaş halinde ağır hapis cezası ya da aşağı haddi beş yıl daha fazla hapis cezasını gerektirmiş olan suçlamalardan hakkında soruşturma açılanlar,

- Seferberlik ve savaş durumlarında 1 yıldan çok hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar,

- Yurt dışında devamlı ikamet eden ve sürekli oturma belgesini konsolosluklara ibraz edenler,

Seferberlik tatbikatı ya da ferdi seferberlik eğitimi ile ilgili görevin iptal edilme durumu ertelenmesi maalesef mümkün değildir. Tatbikatlara ve eğitime katılmayarak bakaya kalmış olan yükümlülerin tatbikatları ve eğitimleri herhangi bir zaman tahdidi olmadan ele geçirilmesine dek sürdürülür.

Sefer görev emri sorgulama işlemi için 'https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama' adresine giriş yapıp istenen bilgileri girdikten sonra sorgulamanızı başlatabilirsiniz.


 

Yorumlar