Sedat Ocakçı kimdir nerelidir kaç yaşında şu an nerede?

Türkiye'de artık bir rutin haline gelen, "ponzi" vakalarına bir yenisi eklendi. İzmir'de yüzlerce kişinin parasını alan Sedat Ocakçı isimli şahıs ortadan kayboldu. Peki, Sedat Ocakçı kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir "Seçil Erzan" vakası daha

İzmir'in Çiğli ilçesinde, yüksek getiri vaadiyle binlerce kişiden para toplayan Ocakçı Holding'in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı'ya bir haftadır ulaşılamıyor. Ponzi şeması benzeri bir yöntemle yatırımcıları mağdur eden holdingin binasının boşaltıldığı ve kiraya çıkarıldığı belirlendi. Peki, Sedat Ocakçı kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Sedat Ocakçı henüz 34 yaşında olmasına karşın, kısa sürede köşeyi dönmek isteyenlerin aç gözlülüğünü fırsat bilerek yüzlerce kişiyi dolandıran sözde iş insanıdır. İddiaya göre, yüksek kâr vaadiyle yüzlerce kişiden para toplayan Ocakçı bir anda ortadan kayboldu.

Sedat Ocakçı Mağdurlara Seslendi: "Paralarınız Yatacak"

Kayıplara karışan Sedat Ocakçı, sosyal medyadan paylaştığı bir video ile mağdurlara hitap etti. Ocakçı, video mesajında yatırımcıların paralarını ödeyeceğini belirterek, "O çok sevdiğiniz paralarınız yatacak" ifadelerini kullandı.

İzmir Emniyeti Mali Suçlar Birimi Olayın Peşinde

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayı araştırıyor. Ocakçı ve 8 şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

sedat ocakçı

Soğuk Cüzdan Vurgunu: 2 Milyar 500 Milyonluk Kayıp

Ocakçı Holding'e ait olduğu iddia edilen 2 milyar 500 milyonluk soğuk cüzdanın, holding sahibinin yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han tarafından Dubai'ye kaçırıldığı iddia ediliyor. Bu durum, yüksek faiz getirisi vaadiyle para yatıran 2 bin 500'ye yakın yatırımcıyı mağdur etti.

Mağdurlar Holding Önünde Toplandı

Yüksek getiri vaadiyle paralarını Ocakçı Holding'e yatıran mağdurlar, holdingin önünde toplanarak paralarını geri istiyor. İfade veren 25 kişinin en az 15 milyon lira kaybı olduğu belirlendi.

Çalışanlar da Vurgundan Nasibini Aldı

Olayın mağdurları arasında şirket çalışanlarının da olduğu ortaya çıktı. Bir çalışanın 700 bin lira kaybettiği, şirketin SPK'dan "yatırım danışmanlığı" izni olmadığı belirtildi.

Soruşturma ve Takip Devam Ediyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, Ocakçı Holding'i kuruluş tarihinden bu yana takibe aldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Holding sahibinin ve diğer şüphelilerin bulunması ve mağdurların haklarının iadesi için yürütülen çalışmalar devam ederken, yatırımcıların ve kamuoyunun konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği görülüyor.

sedat ocakçı

Yorumlar