SEDAŞ'ın Kadın Enerjisi-Next projesine destek

SEDAŞ'ın Kadın Enerjisi-Next projesi kapsamında Sepaş Enerji ziyaret edildi

Google Haberlere Abone ol
SEDAŞ'ın Kadın Enerjisi-Next projesine destek

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) tarafından hayata geçirilen Kadın Enerjisi-Next projesi kapsamında 28 öğrenci Sepaş Enerji'yi ziyaret ederek renkli sunumlarla elektrik perakende sektörünü yakından tanıdı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, SEDAŞ, Next projesi ile teşvik edici uygulamalarla kız öğrencileri lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerine yönlendirmeyi amaçlıyor.

SEDAŞ tarafından hayata geçirilen Kadın Enerjisi-Next projesi kapsamında 3'üncü öğrenci buluşması gerçekleşti. Programa katılan 28 öğrenci Sepaş Enerji'nin Kocaeli'ndeki genel müdürlük binasını ziyaret etti.

Öğrenciler, eğitici ve eğlenceli sunumlarla enerji perakende sektörünü tanıma fırsatı yakaladı. Departmanlarda yürütülen iş süreçlerini yetkililerden dinleyen öğrenciler, merak ettiklerini de perakende şirket yöneticilerine sordu. Ziyaret, etkinlik boyunca öğrenilenlerin pekiştirilmesi ve günün mottosunun oluşturulmasıyla tamamlandı.

Proje kapsamındaki öğrenciler ziyaretlerin ilkinde SEDAŞ'ta enerjinin dağıtımını, 2'ncisinde AKENERJİ'de enerjinin üretimini kapsayan detaylı bilgiler edinmişlerdi.

SEDAŞ, her yıl ulaştığı kız öğrenci sayısını artırmayı hedefleyen projesi ile saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim, staj ve burs imkanları sunuyor. Ayrıca katılımcılara Akkök Holding enerji grubu şirketlerindeki işe alımlarda öncelik hakkı tanınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Emine Oğcu Çetinkaya, enerji sektörünün geleceğinde kadın temsilini artırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Enerji sektöründe her düzeyde kadın istihdamını artırmak için tohumlar ekiyoruz. Sepaş Enerji ev sahipliğinde düzenlediğimiz şirket gezisiyle öğrencilerimiz üretim ve dağıtımdan sonra elektriğin perakende alanını yerinde öğrenme şansına sahip oldular. Öğrencilerimizi bu alanlarda bilgilendirerek ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlıyor ve eğitim hayatlarında enerji ile ilgili bölümlere yönelmeleri için teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar