SED yardımı yattı mı, 2022 Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı?

SED yardımı yattı mı, 2022 Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı? SED yardımı neden yatmadı Eylül 2022 ne zaman yatar, her ayın kaçında yatıyor, bu ay ayın kaçında yatabilir? Ağustos ayı ödemeleri ayın 20'sinde yatmıştı. Bu ay ne zaman yatar?

Google Haberlere Abone ol
SED yardımı yattı mı, kasım ayı neden yatmadı?

SED yardımı yattı mı, 2022 Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı? SED yardımı neden yatmadı Kasım 2022 ne zaman yatar, her ayın kaçında yatıyor, bu ay ayın kaçında yatabilir soruları sosyal yardım alanlar tarafından merakla soruluyor. 

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımları kısaca SED olarak bilinen destekler, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için son derece önem arz ediyor. Çünkü bu yardımları alan vatandaşları genel olarak gerçek ihtiyaç sahipleridir. 

Her ay devletten aldığı destekle evine veya çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayan anne ve babalar bu ayda yine SED yardımlarının yatacağı günü iple çekiyor. 

SED yardımı alan vatandaşlar şimdilerde haziran ayı ödemelerini bekliyor. 

Mayıs ayı ödemeleri Ramazan ayı vesilesiyle erkenden ödendiği için çoktan tüketilmiştir. 

Erken yattığı için haziran ayı ödemeleriyle arasına bayağı mesafe girmiş oldu. 

SED YARDIMI KİMLER ALABİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

SED yarımı kimler alabilir veya SED için başvuru şartları nelerdir soruları da uzun zamandır sıklıkla cevap arayan sorular arasında yer alıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için şartlar şöyle:

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

- Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

- Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

- Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.


 

Yorumlar

Hasibe şedal Sed parası hala yatmadı benm 4 çoçom var eşm mahko benm çalşanm yok kz kuçk çalşemiyorom 3 orencim var
Elife Benim SED yat madi