Securitas, Kişisel Güvenlik Rehberini engellilerin hizmetine sundu

- Securitas’ın Kişisel Güvenlik Rehberinde, "evden dışarı çıkarken, seyahate giderken, gece dışarıdayken, trafikteyken" gibi farklı durumlarda dikkat edilmesi gerekenler ve alınması gereken önlemler anlatılıyor

Google Haberlere Abone ol
Securitas, Kişisel Güvenlik Rehberini engellilerin hizmetine sundu

İSTANBUL (AA) - Securitas, Securitas Kişisel Güvenlik Rehberini ses kaydı haline getirerek engellilerin kullanımına sundu. İnsanların gündelik hayatlarında karşılaşabilecekleri risklere yönelik çözümler sunan rehberin ses kaydına www.securitas.com.tr üzerinden ulaşılabiliyor.

Securitas açıklamasına göre, Securitas’ın gönüllü çalışanları tarafından seslendirilen Securitas Kişisel Güvenlik Rehberinde, "evden dışarı çıkarken, seyahate giderken, gece dışarıdayken, trafikteyken" gibi farklı durumlarda dikkat edilmesi gerekenler ve alınması gereken önlemler anlatılıyor.

Proje kapsamında Kişisel Güvenlik Rehberini Türkiye Engelliler Federasyonu ile iş birliğinde engellilere yönelik revize ederek yayınlayan Secuitas, rehberin ses kayıdı ile hem görme engellilere hem de okumak için vakit bulamayanlara ulaşmayı hedefliyor. Türkiye Engelliler Federasyonundan 2015 yılında Farkındalık Ödülünü alan Securitas, hem sahada hem de müşterilerini bu konuda bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor.


- Securitas, farkındalık çalışmalarına 11 bin çalışanı ile başladı


İlk olarak çalışma alanlarını düzenleyen Securitas, genel müdürlük ofisi "engelsiz ofis" sertifikasını aldı ve diğer ofislerini de bu sertifikaya uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. Engelsiz hayata desteğin sadece erişebilir mekanlarla verilmeyeceğinin bilincinde olan Securitas, farkındalık çalışmalarına ilk olarak bünyesindeki 11 bin çalışanı ile başladı.

Securitas, Engelsiz Projesi Gönüllüleri ile faaliyetlerine devam ederken hizmet verdiği kuruluşlarda da farkındalık artırmaya yönelik çalışmalara başladı. Pilot projeler kapsamında güvenlik görevlilerine Engelsiz İletişim ve İşaret Dili eğitimleri veren Securitas, bu eğitimlerle hizmet verdiği kuruluşların kendi içlerinde hayata geçirdikleri engelsiz hayata destek olmayı hedefliyor.

Açıklamada verilen bilgilere göre, telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 farklı sektörden 681 kurum ve kuruluşa, 74 ilde, 2 bin 91hizmet noktasında güvenlik hizmeti veren Securitas Türkiye’nin 9 bölge müdürlüğü, 50 şube müdürlüğü ve 305 kişilik idari, 11 bin saha çalışanı bulunmakta.



Yorumlar