Seçmen listeleri askıya çıktı

31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen kayıt süreci başlamıştır. Bugünden itibaren seçmen listeleri, muhtarlıklarda askıya çıkacak ve seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bu listelerdeki bilgilerini kontrol edebilecekler.

Google Haberlere Abone ol
Seçmen listeleri askıya çıktı

Seçim süreci, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre ilerleyecek. Seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla, seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz süreci de başlamış olacak. Bu süreçte, 17 Ocak'a kadar listelerdeki bilgiler güncellenebilecek.

Özel Durumlar ve İtiraz Süreçleri

Öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa, muhtarlık bölgesindeki bilgilerini güncelleyebilecekler. Yanlışlık ya da eksiklik olan kişiler, bu tarihe kadar bilgilerini düzeltebilecek. 17 Ocak'ta, askı listeleri ve taksirli suçlardan hükümlüler ile ilgili listeler askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek. Ayrıca, bu tarih bina bazında seçmen kayıtlarının YSK ve e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanması ve seyyar sandıklarda oy kullanma başvuruları için de son gün olacak.

Kaydı Olmayan Seçmenlerin Yapması Gerekenler

Adı seçmen listelerinde olmayan kişiler, bir hizmete ait fatura ya da kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Adreslerini değiştirmek isteyen seçmenler ise, ilgili faturalarını ibraz ederek askı süresi içinde başvuru yapabilecekler.

Yorumlar