Savcıyı vuran polis ve eşine ağırlaştırılmış müebbet istemi

- Eski Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Küçüköner'i silahla yaralayan polis memuru ve zabıt katibi eşi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi - İddianameden: - "Şüpheli Turgut Avcı, 'Hasta olduğumuza inanmıyorsunuz?' diyerek sağ elini beline götürüp, silahını çekerek makam odasındaki masanın yan tarafındaki savcıya doğrultup ateş etmeye başladı" - İddianamede ifadesi yer alan sanık katibe Şerife Avcı, olayın şokundan eşine "dur yapma" diyemediğini öne sürdü

Google Haberlere Abone ol
Savcıyı vuran polis ve eşine ağırlaştırılmış müebbet istemi

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Antalya'nın Korkuteli ilçesinde görevli olduğu dönemde Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'i silahla yaralayan polis memuru ve adliyede katip olarak çalışan eşi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Antalya Cumhuriyet Savcısı Faruk Kurt'un, eski Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in makamında tabancayla yaralanmasına ilişkin hazırladığı iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcı Küçüköner'i tabancayla vuran polis memuru Turgut Avcı (42) ile katip eşi Şerife Avcı (39) için "kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, Cumhuriyet Savcısı Küçüköner'in ile zabıt katibi Avcı'nın birlikte çalıştıkları belirtildi.

Zabıt katibi Şerife Avcı'nın, 9 Ekim 2017'de izinden dönüp yeniden görevine başladığı sabah, Küçüköner'in üzerine not koyduğu soruşturma evrakının işlemlerini tamamlamadan hastaneye gidip 3 günlük rapor aldığı bilgisine iddianamede yer verildi.

İddianamede, katibe Avcı'nın, makam odasına gidip aldığı raporu sunduğu Savcı Küçüköner'in serzenişte bulunarak dosyaların işlemsiz kaldığını söylemesi üzerine sinirli bir şekilde çıktığı kaydedildi.

Bunun üzerine Savcı Küçüköner'in, Yazıişleri Müdürü Veli Caner ile çalışmaya başladığı anlatılan iddianamede, kısa bir süre sonra katibe Avcı'nın beraberinde sivil kıyafetli eşi polis memuru Turgut Avcı ile adliyeye geldiği ifade edildi.

İddianamede, polis memuru Avcı'nın savcının odasına girdiği, arkasında da eşinin bulunduğuna dikkati çekildi.

Avcı'nın elindeki evrakı savcıya göstererek, kendisi ve eşinin hasta olduğunu beyan ettiği belirtilen iddianamede, olayın gelişimi şu şekilde anlatıldı:

"Şüpheli bir elinde evrak diğer elinde ilaç torbasını masaya koyarak, ilaçları çıkarmaya başladı. Savcının, 'Bunları benim masama niye koyuyorsunuz? demesi üzerine şüpheli Turgut Avcı, 'Hasta olduğumuza inanmıyorsunuz?' diyerek sağ elini beline götürdü. Avcı, silahını çekerek makam odasında masanın yan tarafındaki savcıya doğrultup ateş etmeye başladı. Bu esnada savcı yere düştü ve Turgut'a müdahale etmeye çalışarak, boğuşmaya başladılar. Silah seslerini duyan adliye polisi İsmail Cesur, odaya gelip savcıyla boğuşan Turgut Avcı'nın elindeki silahı düşürmeyi başardı. Akabinde odaya giren adliyede iş takibi için bulunan Mehmet Çetinkaya, silahı alıp görevlilere teslim etti."

İddianamede, polis memuru Cesur'un sanık Avcı'yı sürükleyerek dışarı çıkarıp, diğer görevlilerin yardımıyla etkisiz hale getirdiği ve bu sırada yaralı Küçüköner'in de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Sanık Avc, iddianamede yer alan ifadesinde, 3 günlük rapor aldığı için savcının kendisini sözlü eleştirmesi üzerine eşiyle telefonla görüştüğünü kaydetti. Avcı'nın, eşinin makam odasına çıktığı ve kendisine ait rapor ve ilaçları masaya koyduğunu belirterek, bunun üzerine savcının "Seni adli tıpa göndereceğim, eşek gibi çalışacaksın." dediğini öne sürdü. Avcı, arkasını dönüp odadan çıkarken de silah sesi duyduğunu iddia etti.

- Eşine "dur yapma" diyemedi

İddianamede, olayın şokundan eşine "Dur yapma." diyemediğini ileri süren Avcı, daha sonra koridora çıkarak yardım istediğini, eşinin savcıya eylemde bulunması konusunda herhangi bir konuşma yapmadığını savundu.

Tanık olarak iddianamede ifadesine yer verilen polis memuru İsmail Cesur, adliyenin üst katından silah sesi gelmesi üzerine olay yerine gittiği, Avcı'nın yere yatan savcıyla boğuştuğu ve silahını ona doğrultmaya çalışırken gördüğünü belirtti.

Olay yerindeki incelemede, suçta kullanılan Beratta marka 9 milimetre çaplı tabancanın yatağında sıkışmış bir, şarjöründe ise 9 merminin bulunduğu bildirildi. Olay yerinde ise 5 kovan bulunduğu tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli polis memurunun silahla savcıyı vurması, Şerife Avcı'nın ise adliyedeki eleştirel konuları kocasına aktarması, "Ne olacaksa olsun, yeter artık, bıktım usandım" sözleri, eşine cesaret vermesi ve engel olmaya çalışmaması nedeniyle "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılması istendi.

- Olay

Korkuteli'nde görevliyken Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makam odasında 10 Ekim'de, aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife Avcı'nın polis memuru eşi Turgut Avcı tarafından beylik tabancasıyla ağır yaralanmıştı. Küçüröner, hava ambulansıyla kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Turgut Avcı ve eşi tutuklanırken, tedavisi tamamlanan Küçüköner başka bir ile tayin edilmişti.

Yorumlar