Savcı Sayan'dan 'göçmen düşmanları'na bir ders daha

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınanlara karşı CHP belediyeleri tarafından ortaya konan "düşmanca tavra" Ağrı Belediyesi'nden ders gibi bir adım geldi. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Asya ülkelerinden gelen göçmenlere çorba ikram etti, Suriyelilere bir lokma ekmeği çok gören CHP'li belediyelere de göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Savcı Sayan'dan 'göçmen düşmanları'na bir ders daha

Ağrı Otogarı bahçesine çadır kurduran Başkan Savcı Sayan, sayıları bine yaklaşan göçmenlere düzenli bir şekilde sıcak çorba ve ekmek ikram edilmesi talimatını verdi. Göçmenlere çorba dağıtan ve aynı sofrada çorba içen Sayan, çadırın sürekli kurulu olacağını belirtti.

Savcı Sayan, göçmenlerin günlerini rahat bir şekilde geçirmelerini istediğini belirterek "Bugün burada mülteci konumunda olan Suriyeliler var. Afganistan, Pakistan ve Bangladeş’ten gelen kardeşlerimiz var. Ağrı Otogarı'nda kalıyorlardı. Dün itibari ile çadır kurduk, bundan sonra bu çadırda kalacaklar. Çorba, ekmek ve su ikram ederek kardeşlerimizin rahat bir şekilde günlerini geçirmelerini sağlayacağız.

"BİZİM GÖREVİMİZ ONLARI EKMEKSİZ BIRAKMAK DEĞİL"

Bunlar bizim kardeşlerimiz, misafirlerimiz, Allah kimseyi vatanından, toprağından etmesin. Ama bugün bunlar mecburi bir şekilde buraya gelmiş olabilirler. Bizim görevimiz onları dışlamak, onları ekmeksiz bırakmak değil. Bizim görevimiz Ağrı halkıyla birlikte onları doyurmak, onları misafir etmek.

Ben Ağrı halkına da teşekkür ediyorum, buradaki mülteci kardeşlerimizi kucaklamışlar, herkes elinden gelen desteği yapıyor. Biz de belediye olarak çadırımızı kurduk. Çorbamız sıcak bir şekilde kaynıyor. Buradaki kardeşlerimize ikram ediliyor. Ben de bugün onlarla birlikte çorba içip aynı ekmeği böldük. Bölmeye çalıştığımız ekmek Ağrı halkının ekmeğidir.

"BAZILARI RAHATSIZ OLABİLİR"

Allah’ın verdiği bir ekmektir. Belki bazıları rahatsız olabilir niye ekmeğinizi bölüyorsunuz niye bölüşüyorsunuz. Ama biz Ağrılılar ailemizden, inancımızdan, vicdanımızdan almış olduğumuz edep gereği ekmeğimizi kardeşlerimizle bölüşmeye devam edeceğiz." dedi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI'NA GÖNDERME

Savcı Sayan "Ekmeğe ihtiyacı olan belediye başkanı arkadaşlar varsa ya da canı çorba çeken Bolu tarafında belediye başkanı arkadaşlar varsa buyursun gelsinler onlara da yetecek çorbamız var. Biz onlara da gereken çorbayı ikram ederiz. Ağrı halkı Bolu Belediye Başkanı'na güzel bir çorba ikram eder, o da buradan aldığı tat ile Bolu’daki mülteci kardeşlerimizi mağdur etmez. Biz ensarız bunlar muhacirdir, terbiyemiz budur, görgümüz, inancımız budur. Müslümanlığın gereği budur bunu yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar